Bandaje

Lista articolelor despre bandaje pe AflaCum.ro

Articole despre bandaje

Citeste cele mai noi articole despre bandaje publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bandaje, pe AflaCum.ro!

Iata cum puteti da primul ajutor, daca nu aveti la indemana niciun fel de bandaje:

Spalati bine rana cu rivanol sau apa oxigenata, pentru a omori microbii. Daca nu aveti asa ceva la indemana, puteti folosi bauturi carbogazoase sau apa plata. Evitati grasimile, laptele si sucurile naturale (mai ales cele cu pulpa sau acide), deoarece pot cauza probleme.

Folositi orice fel de banda adeziva pe care o aveti la indemana acasa sau in masina, deoarece aceasta va fi aplicata temporar.

Bandajele se aplica pe diferite rani, pentru a le proteja.

Majoritatea truselor de prim ajutor standard sunt dotate cu tampoane de tifon, pansamente absorbante, leucoplast, pansamente pe rola, bandaje triunghiulare si plasturi obisnuiti. Iata cum se aplica diferite tipuri de bandaje:

Taieturi adanci
Aplicati imediat un tampon de tifon pe taietura. Daca acesta este sterilizat, scoateti-l din ambalaj si aplicati-l imediat pe rana, apasand. Daca nu aveti asa ceva, puteti folosi orice material absorbant, pentru a opri sangerarea: servetele de hartie, un tricou de bumbac, etc.
Infasurati rana, dupa ce ati apasat-o, pentru a opri sangerarea, cu ajutorul unui pansament de tifon, a unui bandaj elastic, a unui leucoplast sau folosind o bucata de material curata si orice fel de leucoplast.
Daca sangerarea persista, aplicati mai multe pansamente. Daca sangele trece ptin cele aplicate anterior, aplicati mai multe straturi deasupra.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.