Biberon, alaptare

Lista articolelor despre biberon si alaptare pe AflaCum.ro

Articole despre biberon si alaptare

Citeste cele mai noi articole despre biberon si alaptare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre biberon si alaptare, pe AflaCum.ro!

In general, dupa varsta de un an, mamele se gandesc sa opreasca alaptarea, insa nu toate reusesc sa faca aceasta de la prima incercare.

Iata cateva sfaturi utile, in acest sens:

Autoeducati-va:

Esti o proaspata mamica? Nu poti alapta? Daca da, este evident ca ai nevoie de biberon pentru a-l hrani pe cel mic. Iar odata obisnuit cu biberonul, copilul se poate hrani astfel pana spre varsta de 2 ani. O componenta esentiala a biberonului este tetina( obiect de cauciuc in forma de mamelon prevazut cu un orificiu, care se ataseaza la biberon).

La cat timp se schimba tetinele? Schimbarea trebue sa tina cont de doua fenomene: fluxul tetinei si uzura generala. Cam orice tetina este etichetata de producator in functie de varsta celui mic. Nu te culca pe o ureche! E posibil ca tetina sa devina inutila mult mai devreme! Iata cand trebuie sa schimbi tetina:

- la 2-3 luni. Verifica tetina. Eventualele semne de uzura vor fi vizibile;

Mastita este o inflamatie la nivelul sanilor, fiind cauzata prin patrunderea unor bacterii in tesutul mamar sau prin infundarea unui canal de lapte.

Iata cum se trateaza mastita:

Este indicata continuarea alaptarii chiar daca mastita este prezenta, deoarece infectia nu se transmite bebelusului. Ba mai mult, alaptarea mai frecventa decat in mod obisnuit este benefica, pentru a goli cat mai mult canalele de lapte din sanul afectat.  

Laptele matern este foarte sanatos si medicii incurajeaza mamele sa-si hraneasca astfel bebelusii.

Insa alaptarea poate fi un lucru destul de dificil pentru proaspetele mamici.

Iata cum poate fi imbunatatita lactatia fara efort:

In general proaspetele mamici sunt interesate de alaptare, insa multora dintre ele acest proces li se pare mai greu decat s-au asteptat.

Alaptarea reprezenta o cale naturala de hranire a bebelusului, insa implica un anumit efort pentru a avea efectul scontat.

Iata cateva sfaturi pentru o alaptare de succes:

Alaptarea este recomandata pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si un an, dar multe femei nu reusesc sa faca acest lucru,  din cauza unor probleme.

Cele mai comune sunt  mameloanele dureroase, infundarea canalelor mamelare, mastita sau afta.

Exista, insa, o serie de solutii, dupa cum urmeaza:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.