Cheag sange

Lista articolelor despre cheag sange pe AflaCum.ro

Articole despre cheag sange

Citeste cele mai noi articole despre cheag sange publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cheag sange, pe AflaCum.ro!

Tromboza venoasa profunda (TVP) reprezinta producerea unui tromb (cheag de sange) intr-una dintre venele profunde. In cele mai multe cazuri, tromboza venoasa profunda se instaleaza in venele de la gambe, coapse sau din pelvis si mai rar in alte parti ale corpului. Este o afectiune medicala grava, care poate fi, insa prevenita in mod natural cu ajutorul anumitor suplimente. Nu lua niciodata un supliment fara sa consulti in prealabil medicul specialist!

Cum sa tratezi tromboza venoasa profunda. Suplimente:

1. Nattokinaza este o enzima derivata din boabe de soia fermentate. Aceasta actioneaza direct asupra cheagurilor pentru a le descompune si echilibreaza, in acelasi timp, nivelurile altor substante chimice care provoaca formarea cheagurilor. Nu exista efecte secundare ale acestui supliment. Totusi, consulta medicul inainte de a-l administra, mai ales daca iei si alte medicamente. Doza obisnuita de nattokinaza este de 100 mg de 3 ori pe zi.

Cheagul de sange/sangvin este masa gelatinoasa rosie care se formeaza prin inchegarea sangelui. Cheagurile apar in sapte zone principale ale corpului. In anumite situatii, ele se pot rupe si pot circula prin sange dintr-o parte in alta a organismului.

Cheagurile se formeaza in urmatoarele zone: brat, picioare, abdomen, rinichi, plamani, inima si creier.

Cum se formeaza cheagul de sange. Atunci cand vasul de sange e strapuns, trombocitele(celulele sangvine) se strang spre deschidere. Proteinele din partea lichida a sangelui sau din plasma permit trombocitelor sa se lipeasca de gaura. Proteinele si trombocitele formeaza un dop lipicios care impiedica curgerea sangelui. Odata ce organismul s-a vindecat, cheagul se dizolva. Cheagurile se mai pot forma si in cazul unei afectiuni care obliga corpul sa produca trombocite in exces. Cancerul, diabetul, ateroscleroza, obezitatea si insuficienta cardiaca sunt boli care pot afecta fluxul sanguin si pot declasansa formarea cheagurilor de sange.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.