Ciroza, frunze de maslin

Lista articolelor despre ciroza si frunze de maslin pe AflaCum.ro

Articole despre ciroza si frunze de maslin

Citeste cele mai noi articole despre ciroza si frunze de maslin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciroza si frunze de maslin, pe AflaCum.ro!

Anghinarele si frunzele de maslin sustin buna functionare a ficatului si vezicii biliare. De asemenea, are un rol important in scaderea colesterolului.

Ingrediente/capsula: - frunze de anghinare (Cynarae folium) 300 mg; - extract de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat in min. 2,5 cinarina 60 mg; - frunze de maslin 40 mg.

Anghinarea regenereaza celulele hepatice, intareste functia antitoxica a ficatului, este antiinflamatorie, hipercolesterolemianta, coleretic-colagoga, creste apetitul, ajuta eliminarea sarurilor si pigmentilor biliari, normalizand culoarea pielii, urinei, fecalelor in caz de icter.

Ficatul este organul cu cele mai multe si mai diversificate functii din organismul uman(peste 500 functii). Dupa ingestie, alimentele sunt prelucrate de-a lungul tubului digestiv si transformate in nutrienti ce vor ajunge la toate tesuturile si organele din organism. Din pacate, acest organ esential se poate imbolnavi fara sa ofere simptome clare. Neglijenta poate duce la ciroza, o boala care nu se vindeca, insa se poate ameliora.

Cauzele cirozei:

- consum de alcool.

Ciroza ficatului este cauzata de deteriorarea ficatului in timp, fiind o boala cronica progresiva in care tesutul hepatic sanatos este distrus, impiedicand buna functionare a ficatului.

Principalele cauze ale cirozei hepatice sunt abuzul de alcool, obezitatea, diabetul si hepatita virala B si C, iar simptomele acestei boli includ: pierderea poftei de mancare, oboseala cronica, starile de greata si voma, pierderea in greutate, mancarimi la nivelul pielii, crampe musculare, tendinta de la sangera si a face vanatai foarte repede, etc.

Iata cateva remedii naturiste pentru ciroza ficatului:

Armurariul sustine sanatatea ficatului si vezicii biliare, este uport pentru buna functionare a ficatului si pentru eliminarea substantelor toxice din organism.

Ingrediente: fructe de armurariu (Silybi marini fructus).

Efect: hepatoprotector si hepatoregenerator, antihepatotoxic, tonic-amar, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), decongestiv, antiinflamator, antioxidant.

Ciroza este cea mai grava boala hepatica, fiind caracterizata prin distorsionarea structurii hepatice, prin fibroza extinsa si prin formarea de noduli ce se regenereaza, combinata cu inflamarea cronica a tesutului hepatic.

Ciroza poate aparea ca urmare a mai multor boli hepatice, de natura infectioasa, autoimuna, toxica si metabolica.

Daca stadiile initiale ale cirozei, pot fi reversibile, prin tratarea cauzelor, stadiile finale sunt in general ireversibile, avand ca unica optiune de vindecare transplantul de ficat.

Ficatul este un organ important, fiind al doilea ca marime din organism si cantarind intre 1 si 3 kilograme.

Acest organ are rolul de a detoxifia substantele si de a secreta bila, care ajuta la digerarea mancarii, luand parte la procesul de metabolizare a organismului. Nu se stie cu exactitate care sunt cauzele cancerului de ficat, desi au fost deja identificati cativa factori de risc.

Pe langa ciroza ficatului si hepatita, fumatul are legatura cu cancerul de ficat, alaturi de expunerea indelungata la clorura de vinil.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.