Ingrediente: fructe de armurariu (Silybi marini fructus).
Efect: hepatoprotector si hepatoregenerator, antihepatotoxic, tonic-amar, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), decongestiv, antiinflamator, antioxidant.
Recomandari: hepatite, steatoza (incarcarea grasa a ficatului), ciroza incipienta, insuficienta hepatica, intoxicatii hepatice (alcool, noxe, ciuperci). Se asociaza preventiv cu medicamente potential hepatotoxice.
Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc.
Intrebuintare:
1. Se ia inainte de masa cate o lingurita de pulbere, de 3-4 ori pe zi, umezita cu putina apa sau amestecata cu miere. Pentru eficienta maxima pulberea se tine sub limba 10-15 minute, apoi se inghite. 2. Peste o lingurita de pulbere se toarna o cana de apa clocotita si se lasa 10-15 minute, apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani pe zi, inainte de masa.
3. Se pun 4 lingurite de pulbere intr-un litru de apa plata, la temperatura camerei. Se lasa 6-8 ore la macerat la rece, apoi se strecoara si se consuma intreaga cantitate pe parcursul unei zile.
Producator: Fares