Copaci

Lista articolelor despre copaci pe AflaCum.ro

Articole despre copaci

Citeste cele mai noi articole despre copaci publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre copaci, pe AflaCum.ro!

Copacii, ca orice existenta, trec printr-un ciclu de viata. Se dezvolta, evolueaza, apoi ajung la finalul vietii. Pe parcurs, ei pot fi afectati de diverse boli, unele mai putin periculoase, altele ce pot declansa adevarate ravagii. Iata lista celor mai comune afectiuni ale copacilor si cum sa le recunosti:

Mana de foc este foarte agresiva. Copacii vor arata ca dupa un incendiu. Frunzele si florile se ofilesc si prind culoare maronie sau chiar neagra. Aceasta boala este provocata de o bacterie care, in mod uzual, este favorizata de umezeala in exces. Afectiunea poate fi raspandita de ploaie, de albine si chiar de ustensilele de gradinarit. Pentru a inaltura boala, taie ramurile infectate si distruge-le. Dezinfecteaza instrumentele folosite la taiere.

mana de foc

„Fantanile de copaci” sunt niste goluri, formate in jurul bazei unui copac, ce este acoperit de multa zapada.

Atunci cand crengile joase indeparteaza zapada de langa copac, nepermitandu-i asezarea compacta, pe langa trunchi, in jurul copacului se formeaza un gol de aer, acoperit cu un strat subtire de zapada, ce poate ceda sub greutatea unui schior, cazatura putand fi fatala.

Iata cum puteti evita „fantanile de copaci” si ce puteti face daca ati cazut intr-una:

Plantarea copacilor in apropierea locuintei are o multime de avantaje, iar un beneficiu major al acestora este ca furnizeaza umbra si oxigeneaza atmosfera. Atunci cand sunt plasati in locurile potrivite, copacii nu doar ca ne feresc de razele puternice ale soarelui care bat vara in geam, dar ajuta si la racirea locuintei, reducand costurile la utilitati. De asemenea, plantarea copacilor in gradina proprie protejeaza casa de fenomenele naturii, cum ar fi ploaie si vant.

Cu cat copacii plantati au coroana mai bogata si cresc mai inalti, cu atat acestia atenueaza zgomotele pentru cei care locuiesc intr-o zona cu trafic intens.

Indiferent de necesitatile personale, ca sa culegi cat mai multe beneficii in urma plantarii copacilor, va trebui sa stii cum sa alegi locul potrivit pentru aceasta operatiune.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.