Craciun cehia

Lista articolelor despre craciun cehia pe AflaCum.ro

Articole despre craciun cehia

Citeste cele mai noi articole despre craciun cehia publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre craciun cehia, pe AflaCum.ro!

In Cehia, sarbatoarea Craciunului are o insemnatate aparte, asta chiar daca vorbim despre una dintre cele mai putin religioase tari din lume. Conform recensamantului din 2011, peste 34% din cehi nu au religie. Putin peste 10% sunt romano-catolici. Cum scriam si la inceput, aceste cifre nu inseamna si disparitia traditiilor de Craciun. Din contra, sarbatorile de iarna sunt la mare pret in Cehia!

Cum se sarbatoreste Craciunul in Cehia:

Sfantul Mikulas si copiii. Sfantul Mikulas este de fapt cunoscutul Sfant Nicolae. Se sarbatoreste, la fel ca in Romania, pe 6 decembrie si are cam aceasi poveste. In seara de 5 decembrie, Mikulas isi face aparitia pe strazile din Praga si nu numai, alaturi de diavol si de un inger. Copii sunt intrebati daca au fost cuminti. Daca au fost, primesc dulciuri de la inger. Evident ca personajele sunt interpretate de anumiti actori. Scena cu Mikulas poate fi vazuta intre orele 17.00 si 20.00 in Piata Orasului Vechi din Praga. In orasele mai mici, Mikulas merge din usa in usa. Apoi, mai tarziu, dupa ce copiii adorm, Sfantul ascunde dulciuri in ciorapii acestora. Rolul diavolului in traditia ceha de Craciun este de a fura copiii rai, asa ca ziua Sfantului Mikulas este atat distractiva, cat si putin infricosatoara pentru cei mici.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.