Daunatori

Lista articolelor despre daunatori pe AflaCum.ro

Articole despre daunatori

Citeste cele mai noi articole despre daunatori publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre daunatori, pe AflaCum.ro!

Afidele sunt insecte homoptere, cu forme aripate si nearipate (Aphidinea). Li se mai spune si paduchi de plante mici. Pot devasta culturile, mai ales in stadiu de rasad, deoarece se inmultesc rapid si se muta de la o planta la alta. Declanseaza, de asemenea, boli virale periculoase pentru plante.

Combatarea afidelor este esentiala atunci cand ai muat rasadruile in gradina. Pentru a le putea elimina cu succes , trebuie sa le identifici di timp. Nu e dificil, deoarecel paduchii de plante mici sunt usor observabili pe frunze si nu numai. De asemenea, plantele infestate de afide se vor dezvolta mai dificil, iar partile lor verzi isi schimba culoarea, rasucindu-se, uscandu-se si intr-un final picand. Tratamentele de casa functioneaza, asadar, doar daca identifici la timp afidele. Altfel, va trebui sa folosesti insecticide profesionale.

Cum sa combati afidele. Foloseste aceste tratamente de casa:

Gradina reprezinta oaza de verdeata si de sanatate pe care o ingrijesti cu placere si mult suflet. Din pacate, acolo unde se afla plantele bune, isi fac aparitia, intotdeauna, diversi daunatori, dar si multa buruiana. Pentru a tine lucrurile sub control poti utiliza diverse erbicide si insecticide. Tratamentele nu sunt , insa, intotdeauna, cele mai sanatoase. Pentru a reduce utilizarea de substante chimice, ai la indemana un truc simplu: cultivarea unor plante repelente.

7 plante repelente pentru diversi daunatori:

1. Menta prefera pamantul bine drenat, dar umed, tolereaza umbra si are nevoie de ingrijire minima. O iubim, in special, datorita parfumului sau puternic. In schimb, unele animale si insecte nu suporta acest miros puternic. Asadar, un atu pentru gradina ta! Repelent pentru: furnici, tantari, melci si soareci.

Exista insecticide diverse pe piata de profil, insa majoritatea contin substante periculoase pentru sanatatea umana. Daca vrei o solutie naturala pentru indepartarea daunatorilor din gradina ta, trebuie sa citesti materialul urmator. Vorbim despre apa de usturoi!

Cum sa prepari apa de usturoi. Ai nevoie de:

- o capatana de usturoi;

Gandacii sunt cei mai intalniti daunatori de locuinta, din intreaga lume, fiind atrasi in special de hrana si apa.

Cele mai comune specii sunt gandacii germani, orientali si americani. Pe langa faptul ca sunt urate, aceste insecte sunt purtatoare de virusi si bacterii, daunatoare pentru sanatatea omului si ale animalelor de companie.

Iata cum puteti scapa de gandaci

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.