Dermatita atopica, boala piele

Lista articolelor despre dermatita atopica si boala piele pe AflaCum.ro

Articole despre dermatita atopica si boala piele

Citeste cele mai noi articole despre dermatita atopica si boala piele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dermatita atopica si boala piele, pe AflaCum.ro!

Eczema  este o boala de piele, acuta sau cronica, de natura infectioasa sau alergica, caracterizata prin eruptii, abcese, leziuni umede sau uscate.

TIPURI DE ECZEME:

1. atopica sau dermatita atopica - cea mai frecevnta forma de eczema cronica. Aceasta afecteaza subiectii cu teren alergic si survine indeosebi la sugari. Simptomele sunt declansate de alergeni precum praful din casa, acarienii si polenul. Poate fi secundara unei alergii la anumite alimente (oua,produse lactate, soia).Eczema atopica este o reactie excesiva a sistemului imunitar la diversi alergeni. Atopia este predispozitia spre reactii alergice in contactul cu alergeni inofensivi pentru majoritatea populatiei. Persoanele cu teren atopic prezinta deseori, simultan sau alternativ, diverse reactii alergice: rinita alergica, urticarie, astm sau alergii alimentare. Aceste alergii au o componenta ereditara, deoarece se intalnesc mai multe cazuri in cadrul aceleiasi familii.

Exista mai multe tipuri de cosuri. Acneea este o boala de piele, care poate fi tratata doar de catre un medic dermatolog, insa aparitia cosurilor ocazionale poate fi evitata usor, dupa cum urmeaza:

1. Daca aveti ten sensibil este indicat sa va curatati fata, de doua ori pe zi, cu ajutorul unui demachiant cremos si a unei lotiuni tonice din Hamamelis ( Alunul Vrajitoarei) si sa va hidratati pielea cu ajutorul unei creme speciale pentru acest tip de ten.

2. Daca aveti ten normal si mixt puteti folosi mai multe tipuri de produse de ingrijire a fetei. Astfel este indicat sa va curatati tenul in profunzime, cu ajutorul unui demachiant-spuma, cu proprietati anti-bacteriene, care sa reduca numarul bacteriilor de pe fata, ce pot duce la aparitia cosurilor ocazionale. Aplicati apoi o lotiune tonica, pentru a indeparta urmele de demachiant si hidratati-va pielea cu ajutorul unei creme fara continut de ulei.  

Psoriazis este o afectiune dermatologica cronica care determina dezvoltarea in exces a celulelor de la suprafata pielii.

Boala are cel putin sase simptome dupa care poate fi depistata si afecteaza toata suprafata corporala incepand cu scalpul si terminand cu unghiile de la maini si picioare. Simptomele variaza de la caz la caz.

Aceasta boala de piele afecteaza 2% dintre romani. Daca banuiesti ca suferi de psoriazis, uite cateva semne vizibile cu ochiul liber dupa care poti depista aceasta afectiune de piele.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.