Cum sa tratezi ECZEMELE. 5 metode NATURALE

Cum sa tratezi ECZEMELE. 5 metode NATURALE

Eczema  este o boala de piele, acuta sau cronica, de natura infectioasa sau alergica, caracterizata prin eruptii, abcese, leziuni umede sau uscate.

TIPURI DE ECZEME:

1. atopica sau dermatita atopica - cea mai frecevnta forma de eczema cronica. Aceasta afecteaza subiectii cu teren alergic si survine indeosebi la sugari. Simptomele sunt declansate de alergeni precum praful din casa, acarienii si polenul. Poate fi secundara unei alergii la anumite alimente (oua,produse lactate, soia).Eczema atopica este o reactie excesiva a sistemului imunitar la diversi alergeni. Atopia este predispozitia spre reactii alergice in contactul cu alergeni inofensivi pentru majoritatea populatiei. Persoanele cu teren atopic prezinta deseori, simultan sau alternativ, diverse reactii alergice: rinita alergica, urticarie, astm sau alergii alimentare. Aceste alergii au o componenta ereditara, deoarece se intalnesc mai multe cazuri in cadrul aceleiasi familii.

2. dermatita de contact survine in urma contactelor prelungite sau repetate cu substante foarte variate (spuma de baie, sapunul, transpiratia sau saliva). Dermatita de contact alergica este o reactie ce poate fi instantanee sau se poate declansa la cateva ore dupa contactul cu anumite plante, produse chimice sau metale. Simptomele pot varia in intensitate, in functie de natura produsului in cauza, variind la simpla inrosire pana la ulcerare.

3 . eczema seboreica se manifesta prin aparitia de scuame galbui, grase, cel mai adesea pe scalp. Eczema seboreica poate afecta sugarul sau adultul. La adulti, eczema seboreica poate afecta fata, urechile si pieptul. In unele cazuri, poate fi insotita de o infectie cu ciuperci de tipul Candida.

TRATAMENT NATURAL:

1. Dieta sanatoasa . Se recomanda o dieta constand in alimente crude si organice pe cat posibil. Evita alimentele procesate, cofeina, lactatele, glutenul, carnea, zaharul si alcoolul. Este, de asemenea, indicat sa se faca testare de alergeni alimentari pentru a sti daca mai e ceva ce ar trebui evitat. Chiar si unele fructe sau legume ar putea fi declansatori. Se recomanda consumul de ulei de cocos, care contine acid lauric, un tip rar de grasime gasit numai in uleiul de cocos si in laptele de mama. Corpurile noastre transforma acidul lauric in monolaurin, un compus care este foarte toxic pentru virusuri, bacterii, fungi si alte microorganisme. Folosit extern patrunde profund si hidrateaza pielea.

2. Sporeste-ti imunitatea Pentru cresterea imunitatii se recomanda un aport suplimentar de acizi grasi esentiali care se gasesc in seminte de in, seminte de chia, ulei de peste. Acidul gamma-linolenic (GLA) este un alt acid gras esential(omega 6) care se gaseste in uleiul de canepa . Exista studii care indica faptul ca utilizarea de suplimente GLA ajuta la estomparea simptomelor eczemelor.

3. Detoxifiere. Toxinele sunt oriunde! In alimente, apa, aer, produse de uz personal. Pentru a te detoxifia e bine sa ai o dieta bogata in produse naturale pe cat posibil bio si sa folosesti produse naturale de ingrijire personala. Se stie ca produsele conventionale de ingrijire personala contin multe ingrediente nocive pe care pielea le absoarbe. De preferat ar fi sa nu aplici pe piele nimic din ceea ce nu ai manca.

4. Limiteaza stresul. Acesta poate avea urmari grave asupra organismului. Pentru a tine stresul sub control e bine sa:

- dormi cel putin 8 ore zi, copiii avand nevoie de 10 ore de somn, timp in care organismul se reface;

- faci exercitii de respiratie profunda care ajuta organismul sa se relaxeze.

- sa te relaxezi in timpul liber.

5. Tratamente naturale locale pentru eczeme:

- baia in solutie de sare este bine tolerata, imbunatateste stratul cornos de hidratare si reduce inflamatiile.

- apa de tarate se recomanda, de asemenea, atat intern, cat si extern, pentru vindecarea eczemelor. Se recomanda macar un litru de apa de tarate pe zi si bai locale cu zeama in care sa se puna si cateva picaturi de lamaie. Locul spalat nu se sterge.

- uleiul de cocos pe care il mananci poate fi folosit pentru parul si pielea ta!

IMPORTANT! Pentru a preveni aparitia dermatitelor, evita uscarea excesiva a pielii sau hainele confectionate din materiale care pot provoca alergii. De asemenea, nu folosi apa foarte fierbinte sau sapunuri abrazive, ci mai degraba unele lichide si cremoase. Dupa spalare, usuca-te prin tamponare si apoi hidrateaza pielea cu o crema pe baza de galbenele sau cu ulei de migdale, ulei de catina si ulei de argan.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Unguent cu hidrocortizon acetat si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Unguent cu hidrocortizon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Tumizon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Eczeme, mai...