Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. In ultima vreme, la moda sunt dieta keto si dietele cu continut redus de carbohidrati(low-carb). Astazi, iti prezentam avantajele si dezavantajele pe care le ofera fiecare in parte.
Dieta Ketogenica (Keto) presupune un aport ridicat de grasimi, unul moderat de proteine si altul foarte scazut de grasimi. Dieta Keto introduce corpul intr-o stare numita ketoza. In aceasta perioada organismul produce cetone, care devin combustibil in momentul in care depozitele de glucoza sunt foarte scazute. Cetonele apar prin arderea tesutului adipos si prin intermediul unui proces de conversie care are loc in ficat devin corpi cetonici.
Cea mai cunoscuta formula a dietei Keto presupune un aport de 70% grasimi, 25% proteine si doar 5% carbohidrati neti. Acestia din urma se refera la numarul obtinut atunci cand se scad fibrele din totalul carbohidratilor ingerati.