Dobanda, imprumut

Lista articolelor despre dobanda si imprumut pe AflaCum.ro

Articole despre dobanda si imprumut

Citeste cele mai noi articole despre dobanda si imprumut publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dobanda si imprumut, pe AflaCum.ro!

Institutiile de credit au structuri de pret diferite. Concret, pe langa dobanda exista diverse alte comisioane, specifice fiecarei banci, care pot majora semnificativ costul real al unui credit. De aceea, cand alegi un credit, fie ca este vorba de credite de nevoi personale, de nevoi personale cu ipoteca, credite imobiliare sau ipotecare, este important sa urmaresti Dobanda Anuala Efectiva (DAE)

DAE este o formula de calcul al costului total al unui credit, exprimata in procente anuale, pe care bancile si alte institutii de credit sunt obligate prin lege sa o afiseze atunci cand promoveaza un imprumut, astfel incat clientii sa poata compara mai multe oferte de credite pentru a o alege pe cea mai ieftina.

Un credit care are o dobanda lunara mai mica decat un altul, nu este neaparat un credit mai ieftin. Pe langa aceasta dobanda lunara pot exista comisioane mai mari sau mai multe, astfel sa fie de fapt mai scump decat un credit cu dobanda mai mare, dar cu comisioane mai mici sau mai putine. Insa, un credit cu o DAE mai mica decat altul este cu siguranta mai ieftin, intrucat DAE ia in calcul nu doar dobanda afisata de banca pentru un credit, ci toate celelalte comisioane ce trebuie platite de catre client.

Daca vrei sa iti reduci rata lunara la credit, dar si costul total al acestuia, sau ai nevoie de o suma suplimentara de bani, atunci poti apela la un credit de refinantare.

Refinantarea vechiului credit poate fi o alegere buna, intrucat exista diferente destul de mari intre dobanzile practicate de diverse banci, iar dobanzile de acum sunt mai mici decat cele aplicate acum cativa ani.

Daca vrei o un credit de refinantare este necesar, ca la orice credit nou, sa indeplinesti anumite conditii. Una dintre cele mai importante este aceea de a nu figura in Biroul de Credit cu restante si de a nu avea restante la vechiul credit.

Inainte de a va face un card de cumparaturi, ar fi bine sa va ganditi daca il veti folosi frecvent sau ocazional si daca veti returna banii lunar sau o data la cateva luni.

Iata prin ce se diferentiaza carduile de cumparaturi:

Interesati-va cu privire la dobanda. Cu cat aceasta e mai mica, cu atat veti avea mai putin de platit in plus.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.