Dud, agud

Lista articolelor despre dud si agud pe AflaCum.ro

Articole despre dud si agud

Citeste cele mai noi articole despre dud si agud publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dud si agud, pe AflaCum.ro!

Dudul este un copac din categoria foioaselor care creste rapid si produce fructe comestibile. Probabil cu totii ne-am infruptat din fructele agudului(albe sau negre) crescut in curtea bunicilor. Si tot atunci, la fel de probabil, ne-am mazgalit pe fete si pe haine, provocand dojenirile parintilor :) Revenind la copac, dudul are o crestere rapida, de aceea este important sa stii cand sa-l tunzi.

Cum sa tunzi un dud/agud:

1. Dezinfectetaza foarfeca. Pentru a te asigura ca dudul ramane sanatos( fara boli), curata foarfeca de tuns inainte de a o folosi. Poti face asta folosind un produs dezinfectant de uz casnic, cum ar fi Lysol sau inalbitor. De asemenea, poti sterge foarfeca/fierastraul cu alcool izopropilic.

Agudul este un arbore cunoscut in Romania mai ales pentru fructele sale tare dulci. Acest copac, insa, este si un adevarat izvor de sanatate, datorita frunzelor sale.

Frunzele de agud(dud) trateaza o multime de afectiuni precum diabetul, diareea, gastrita, ulcerul gastric si duodenal, nevrozele, bolile pulmonare, bolilw de ficat sau obezitatea.

Cum sa folosim frunzele de agud:

Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange.

Ingrediente: frunzele de Morus alba L. Contin taninuri, steroli, flavonoide, acizi organici, beta-caroten, substante minerale.

Efectele principale ale consumului de ceai din frunze de dud: hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ, antibacterian.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.