Estrogeni

Lista articolelor despre estrogeni pe AflaCum.ro

Articole despre estrogeni

Citeste cele mai noi articole despre estrogeni publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre estrogeni, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului  CLANISEN® 24 mg , Comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Cancerul prostatei, in toate stadiile de evolutie a bolii. Produsul este eficace si in stadiile avansate ale bolii (de exemplu, cu metastaze osoase), precum si in cazurile rezistente la alte preparate estrogenice; se poate asocia cu citostatice si cu orhiectomie

Carenta estrogenica

Indicatii: Terapie de substitutie estrogenica la pacientele cu tulburari datorate climacteriului natural sau indus chirurgical (doar pentru afectiuni necanceroase) de ex. simptome vasomotorii (bufeuri, transpiratii), tulburari de somn, atrofii datorate insuficientei productiei de estrogeni endogeni.

Contraindicatii: Sarcina; alaptare; tumori suspectate sau existente ale uterului, sanilor sau ovarelor; endometrioza; disfunctii severe ale functiei hepatice, tumori hepatice existente sau in antecedente; procese tromboembolice existente sau in antecedente (tromboflebite, tromboze); diabet sever cu modificari vasculare; anemia cu celule in secera; modificari ale metabolismului lipidic; antecedente de herpes gestational; otoscleroza cu deteriorari in timpul unei sarcini anterioare; icter sau prurit persistent intr-o sarcina anterioara. Motive de intrerupere imediata: aparitia pentru prima oara a unor cefalei cu caracter migrenos sau aparitia mai frecventa a unor cefalei severe neobsnuite, tulburari de perceptie aparute brusc (tulburari de vedere si de auz), la primele semne de tromboflebita sau tromboembolie (de exemplu, dureri neobisnuite in gambe, respiratie dureroasa sau tuse fara etiologie precizata, dureri toracice), inainte cu 6 saptamani de operatii programate, in caz de imobilizare (de ex. dupa accidente), la aparitia unui icter, hepatita, prurit generalizat, cresterea frecventei crizelor epileptice, cresterea semnificativa a tensiunii arteriale, sarcina.

Reactii adverse: Cel mai frecvent efect secundar raportat a fost iritatia la locul aplicarii. Sunt posibile urmatoarele efecte secundare: Sistem genito-urinar: modificari ale caracteristicilor sangerarii uterine, sangerari vaginale mici sau mai mari, cresterea dimensiunilor unui leiomiom uterin, alterarea cantitatii de mucus cervical. Sani: tensiune, marire. Gastrointestinal: greata, dureri abdominale, balonare, icter colestatic. Piele: cloasma sau melasma care poate fi persistenta. In cazuri individuale pot aparea dermatita alergica de contact, prurit post-inflamator, exantem generalizat. Sistem nervos central: cefalee, migrena, ameteala. Diverse: modificari ale greutatii corporale, agravarea porfiriei, edeme, modificari ale libidoului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.