Ficus

Lista articolelor despre ficus pe AflaCum.ro

Articole despre ficus

Citeste cele mai noi articole despre ficus publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ficus, pe AflaCum.ro!

Ficusul este una dintre cele mai iubite plante de interior, deoarece schimba estetica locuintei, dar si purifica aerul. La capitolul ingrijire, e destul de pretentios. Se poate imbolnavi din cauza lipsei de lumina, a curentilor reci, a prafului sau a excesului de apa in timpul iernii.

Ficusul are capacitatea de a purifica aerul, scazand cu 50% concentratia de formaldehida si cu 30% de benzen dintr-o camera, intr-o singura zi. Cel putin asa indica un studiu al specialistilor de la NASA. Asadar, ar fi bine sa ai macar un ficus in casa. Astazi, ne-am propus sa iti aratam cum poti inmulti aceasta planta minunata:

- inmultirea se face prin butasi confectionati din portiuni de ramuri cu 2-3 frunze sau din varfuri de ramuri cu 2-3 frunze (15-20 cm).

Plantele de interior nu reprezinta doar elemente decorative, asa cum multi oameni cred. Mai important, ele imbunatatesc microclimatul din case, stabilizand nivelul de umiditate din aer si oferind oxigen.

Iti prezentam, astazi, zece plante minunate, care ajuta la imbunatatirea microclimatului din casa ta.

CINCI PLANTE CE REDUC UMIDITATEA

Ficusul este o planta tropicala de interior, care are nevoie de ingrijiri speciale, pentru a se putea dezvolta in mod corespunzator.

Iata cum trebuie ingrijit un ficus:

Puneti ficusul intr-un loc bine iluminat, pentru a se putea bucura de soare 12-13 ore pe zi. Acest tip de planta nu se multumeste cu lumina artificiala, asadar cumparati o lampa speciala pentru plante, pentru a o folosi pe timp de iarna.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.