10 plante care creeaza microclimatul perfect in casa ta

10 plante care creeaza microclimatul perfect in casa ta

Plantele de interior nu reprezinta doar elemente decorative, asa cum multi oameni cred. Mai important, ele imbunatatesc microclimatul din case, stabilizand nivelul de umiditate din aer si oferind oxigen.

Iti prezentam, astazi, zece plante minunate, care ajuta la imbunatatirea microclimatului din casa ta.

CINCI PLANTE CE REDUC UMIDITATEA

1. Spathiphyllum(Crinul Pacii sau Fericirea Femeilor). Unii oameni cred ca aceasta planta le aduce fericire si iubire in casa. Spathiphyllum absoarbe umiditatea din aer, normalizand astfel climatul din casa ta. In plus, are capacitatea de a distruge sporii de mucegai. Crinul Pacii se simte bine la temperaturi de 18-20 grade Celsius.

2. Arborele de cafea. Exista circa 60 specii de arbore de cafea. De obicei, oamenii cresc arborele arabic si pe cel Robusta, pentru calitatea boabelor de cafea. Aceste specii dau roade numai in anul al cincilea sau al saselea, asa ca e preferabil sa cumperi un astfel de arbore cand se afla, deja, la maturitate. Arborele de cafea absoarbe foarte bine umiditatea si elimina un miros tropical atunci cand infloreste. Necesita o udare regulata si nu-i face bine expunerea indelungata la soare.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scortisoara nu lipseste din casa niciunei gospodine! Aroma si proprietatile sale formidabile pentru sanatate o fac indispensabila...
Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde...
Stiti deja ca otetul are o multime de utilizari in casa, mai ales in zona de bucatarie...