10 plante care creeaza microclimatul perfect in casa ta

10 plante care creeaza microclimatul perfect in casa ta

Plantele de interior nu reprezinta doar elemente decorative, asa cum multi oameni cred. Mai important, ele imbunatatesc microclimatul din case, stabilizand nivelul de umiditate din aer si oferind oxigen.

Iti prezentam, astazi, zece plante minunate, care ajuta la imbunatatirea microclimatului din casa ta.

CINCI PLANTE CE REDUC UMIDITATEA

1. Spathiphyllum(Crinul Pacii sau Fericirea Femeilor). Unii oameni cred ca aceasta planta le aduce fericire si iubire in casa. Spathiphyllum absoarbe umiditatea din aer, normalizand astfel climatul din casa ta. In plus, are capacitatea de a distruge sporii de mucegai. Crinul Pacii se simte bine la temperaturi de 18-20 grade Celsius.

2. Arborele de cafea. Exista circa 60 specii de arbore de cafea. De obicei, oamenii cresc arborele arabic si pe cel Robusta, pentru calitatea boabelor de cafea. Aceste specii dau roade numai in anul al cincilea sau al saselea, asa ca e preferabil sa cumperi un astfel de arbore cand se afla, deja, la maturitate. Arborele de cafea absoarbe foarte bine umiditatea si elimina un miros tropical atunci cand infloreste. Necesita o udare regulata si nu-i face bine expunerea indelungata la soare.

3. Mirtul(Myrtus) este considerat un simbol al pacii. Restabileste un microclimat sanatos in casa ta. De asemenea, este benefic pentru sanatate: fitoncidele din frunzele si din florile de Mirt ucid microbii din aer.

4. Dafinul (Laurus nobilis). Oamenii au considerat, multa vreme, Dafinul ca pe un simbol al gloriei, al victoriei si al maretiei. Planta are origini in zona subtropicala, motiv pentru care ii place aerul umed si umbra. Dafinul absoarbe foarte bine umiditatea din aer. Cel mai bine il cunosti din bucatarie: frunzele sale uscate se folosesc la gatit.

5. Lamaiul de apartament(Citrus limon). Cand infloreste, lamaiul umple aerul cu un miros superb de citrice, absorbind, in acelasi timp, umiditatea din aer. Frunzele sale sunt pline de substante curative, care sterilizeaza spatiul din jur. Lamaiul se comporta bine la lumina, trebuie udat regulat si are nevoie de un sol uscat.

CINCI PLANTE CARE CRESC NIVELUL DE UMIDITATE

1. Chiparosul fals(Chamaecyparis). In Japonia, chiparosul este considerat un copac sacru. Oamenii cred ca sufletele mortilor si cele ale zeilor se afla in interiorul sau. Aceasta planta vesnic verde improspeteaza casa, oferind umiditate. De asemenea, amelioreaza migrenele. Chiparosul fals se pastreaza la umbra si se uda in mod regulat.

2. Sansevieria improspeteaza aerul, produce o mare cantitate de oxigen si neutralizeaza vaporii nocivi produsi de materiale sintetice. Este usor de intretinut: frunzele sale au destula umiditate, astfel incat nu necesita o udare regulata.

3. Ficusul este cel mai populara planta de interior. Acesta ofera umiditate, elibereaza mult oxigen si neutralizeaza toxinele si virusii. De asemenea, datorita frunzelor sale late, este un aspirator de praf. Ficusul se dezvolta bine in locuri spatioase si umbroase.

4. Cissus Quadrangularis se comporta la fel ca iedera - se agata pe orice obiect care ii permite sa se inalte, deoarece cauta, in permanenta, lumina. Aceasta planta se adapteaza, rapid, in conditii de aer uscat, oferind umiditate, treptat. Pentru a se dezvolta in armonie, are nevoie de umbra si de udare regulata.

5. Kalanchoe este originara din Madagascar si reprezinta cea mai buna solutie pentru spatiile cu mediu uscat. Umiditatea din frunzele sale ajuta la reglarea climatului din apartament. Nu are nevoie de multa apa si trebuie ferita de razele soarelui.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest...
Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca...
Plantele de interior au nevoie de o ingrijire adecvata, chiar daca sunt ferite de intemperii. Indepartarea frunzelor...