Glicerina, glicerol

Lista articolelor despre glicerina si glicerol pe AflaCum.ro

Articole despre glicerina si glicerol

Citeste cele mai noi articole despre glicerina si glicerol publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre glicerina si glicerol, pe AflaCum.ro!

Glicerina/glicerolul este un alcool trihidroxilic(contine 3 atomi de hidrogen si tot 3 de oxigen) folosit in multe domenii precum cosmetica, farmaceutica, industria alimentara etc. Putini stiu, insa, ca aceste lichid cu punct de fierbere la 290 grade Celsius se utilizeaza si in gradina.

Cum sa folosesti glicerina in gradina:

- ingrasamant foliar. Practic, glicerina va oferi nutrienti plantei. Trebuie doar sa amestecia 10 ml de glicerina cu 1 litru de apa si apoi sa pui amestecul intr-un recipient cu pulverizator. Aplica solutia pe frunzele plantelor.

O buna igiena corporala cuprinde printre altele si curatarea urechilor de cerumen, o substanta naturala ce protejeaza ureche interna si timpanul de bacterii si alte corpuri straine.

Pentru a scapa de ceara din urechi, fara sa te lezezi, atunci cand s-a acumulat in exces, s-a intarit sau simti ca ti s-a diminuat auzul, trebuie sa apelezi la o metoda sigura, care nu doare si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Exista patru metode sigure la indemana oricui pe care le poti aplica atunci cand este necesar.
Iata care sunt aceste solutii:

Solutie salina. Amesteca o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si las-o sa se dizolve. Imbiba intr-un tmapon de bumbac cateva picaturi de ureche si lasa solutia sa spele canalul urechii. Foloseste aceasta operatiune ori de cate ori este necesar.

Uleiul pentru bebelusi. Foloseste 2-3 picaturi din acest ulei mineral ca sa inmoi ceara din ureche simplu si rapid. Blocheaza deschiderea urechii cu o discheta uscata din bumbac si indeparteaz-o dupa cateva minute.

Uleiul de masline. Incalzeste putin ulei de masline si foloseste-l pentru a curata cerumenul din urechi si alte impuritati. Uleiul de masline curata urechea si o protejeaza de infectii deoarece are proprietati antibacteriene.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.