Insecte combatere

Lista articolelor despre insecte combatere pe AflaCum.ro

Articole despre insecte combatere

Citeste cele mai noi articole despre insecte combatere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre insecte combatere, pe AflaCum.ro!

Vrei sa alungi insectele daunatoare din casa? Gandeste-te de doua ori inainte de a utiliza produse chimice. S-a descoperit, de curand, ca dietiltoluamidul(DEET), substanta folosita in majoritatea repelentilor de tantari paate provoca moartea celulelor creierului, in cazul expunerii prelungite! Asadar, trebuie sa alegi solutii cat mai putin nocive. Despre acestea in materialul urmator.

Cum sa scapi de insectele din casa. Metode fara substante chimice:

1. Spray-uri cu o concentratie mare de uleiuri esentiale. Aceste amestecuri nu sunt la fel de eficiente precum DEET sau icaridinul, insa actioneaza suficient de bine incat sa alunge tantarii si furnicile. Pentru o eficienta sporita, aplica spray-ul la fiecare doua ore. Concentratia trebuie sa fie intre 10% si 50%. Menta, lamaia si eucaliptul sunt folosite, adesea, in acest scop.

2. Un ghiveci cu rosii. Frunzele de tomate contin o substanta numita IBI 246, care actioneaza ca repelent pentru tantari si capuse. Substanta respectiva e chiar la fel de eficienta ca DEET, dar fara a afecta mediul inconjurator si sanatatea umana.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.