Internet efecte sanatate, internet efecte sanatate

Lista articolelor despre internet efecte sanatate si internet efecte sanatate pe AflaCum.ro

Articole despre internet efecte sanatate si internet efecte sanatate

Citeste cele mai noi articole despre internet efecte sanatate si internet efecte sanatate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre internet efecte sanatate si internet efecte sanatate, pe AflaCum.ro!

Internetul ne-a adus evolutie, prin posibilitatile mult mai rapide de informare si de comunicare, insa si involutie, daca ne gandim la multiplele moduri in care ne afecteaza. Din pacate, schimbarile negative nu sunt vizibile cu ochiul liber. Ele se intampla la nivelul creierului.

Cum ne afecteaza internetul:

1. Scade nivelul de atentie. Studiile arata ca oamenii, in medie, nu mai pot fi atenti mai mult de 8 secunde. Asta in vreme ce, pana la inceputul anilor 2000, media era de 12 secunde la acest capitol. Mai mult, 80% din oamenii cu varste cuprinse intre 18 si 24 ani recunosc ca, atunci cand nimic nu le capteaza atentia, butoneaza telefonul mobil. La polul opus, doar 10% dintre cei cu varste peste 65 ani declara ca folosesc telefonul cand nu au ce face. Si cum sa mai fim atenti la ce e in jur, daca pe an verificam telefonul de 1 milion de ori, adica de 2600 ori pe zi?!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.