Legatura miros amintiri

Lista articolelor despre legatura miros amintiri pe AflaCum.ro

Articole despre legatura miros amintiri

Citeste cele mai noi articole despre legatura miros amintiri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre legatura miros amintiri, pe AflaCum.ro!

Mirosul este simtul prin care organismul percepe proprietatile unor substante, venind in contact cu particulele volatile degajate de acestea. Fara miros nu ne-am putea bucura prea mult de viata, deoarece nu am fi capabili sa recunoastem ceea ce ne place si ceea ce ne displace. Intre miros si creier exista o relatie stransa, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Treci pe langa o brutarie si brusc mirosul de paine proaspata iti aduce aminte de copilarie, de vremea cand petreceai toate vacantele la bunica. Sau treci pe strada si un iz de parfum iti aduce aminte instant de mama ta...Este cu adevarat uimitor cum mirosurile pot declansa cele mai vii amintiri si cele mai puternice emotii. In spatele acestei relatii exista raspunsuri stiintifice! Iata cum si de ce mirosurile pot declansa amintiri:

Anatomia creierului este cea care leaga strans mirosul si memoria. Partea a creierului care se ocupa cu mirosul poarta numele de bulb olfactiv. Aceasta structura trimite fara oprire informatiile catre alte parti ale creierului, in special catre hipocamp, acea parte a creierului ce joaca un rol crucial in crearea de noi amintiri. Bulbul olfactiv si hipocampul sunt situate aproape unul de celalalt.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.