Legume iarna

Lista articolelor despre legume iarna pe AflaCum.ro

Articole despre legume iarna

Citeste cele mai noi articole despre legume iarna publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre legume iarna, pe AflaCum.ro!

Legume proaspete si gustoase, iarna, din productie proprie? E posibil, daca te hotarasti sa construiesti o sera. Nu trebuie sa fie una de ultima generatie, care sa implice costuri majore. Poti construi o sera ingropata: e simplu si destul de ieftin.

Sera ingropata(subterana) sau sera de tip Walipini costa maximum 270 euro. Specialistii Institutului Benson, o organizatie non-profit pentru agricultura sustenabila, au creat un manual despre functionarea unei astfel de constructii. Modelul lor de sera are dimensiuni de 6/23 metri si a fost costruit in La Paz.

Cum sa construiesti o sera ingropata:

Feniculul(chimionul dulce, anasonul dulce) este o planta perena cu miros dulce. A aparut in zona Meditarenei si s-a raspandit in toata lumea datorita beneficiilor sale nutritive. Poate fi consumat in totalitate. Bulbul, tulpina, frunzele si semintele sunt comestibile.

Un bulb crud de fenicul contine doar 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 7 grame de fibre alimentare (28% din necesarul zilnic), 17 grame de carbohidrati si ofera 27% din necesarul zilnic de potasiu, , 6% vitamina A, 5% sodiu, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 si 10% din necesarul cotidian de magneziu. Reprezinta, practic, un medicament natural pentru corpul tau. Inima, oasele si pielea beneficiaza, in principal, de proprietatile acestei plante. De asemenea, feniculul protejeaza impotriva cancerului.

Astazi, iti prezentam o mancare delicioasa cu fenicul: Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.