Margarita

Lista articolelor despre margarita pe AflaCum.ro

Articole despre margarita

Citeste cele mai noi articole despre margarita publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre margarita, pe AflaCum.ro!

Margarita este un cocktail racoritor, consumat des in cluburile de noapte sau la piscina. Il poti face, insa, la fel de bine si acasa.  Gustul e minunat, dar ai grija cat bei! Te poti pili relativ repede! :) Margarita este o bautura foarte tare, iar pericolul vine din faptul ca taria nu se simte in timp ce este consumata, datorita sucului de lamaie.

Ingrediente:

- 50 mililitri de tequila;

Nimeni nu cunoaste originea exacta a cocktailului numit Margarita si nu exista vreo reteta perfecta pentru prepararea acestei bauturi, insa exista mai multe metode, care au la baza urmatoarele ingrediente:

- o parte tequila
- o parte suc proaspat de limeta
- o parte triplu sec (ex. Cointreau)
- sare grunjoasa
- felii de limeta pentru decor
- sos Tabasco
- gheata

Margarita Simpla
Puneti gheata intr-un shaker.
Masurati o parte de tequila si turnati-o in shaker.
Adaugati o parte de triplu sec – un lichior de portocale, obtinut din coaja uscata de portocale din Caraibe. Puteti inlocui triplu sec cu curaçao albastru (obtinut din coaja uscata a fructului lahara, care face parte din familia citricelor, ce are aroma asemanatoare cu portocala) pentru a face Margarita albastra.
Adaugati o parte de suc proaspat de limeta. Puteti folosi si lamai obisnuite.  
Scuturati cu putere.
Umeziti exteriorul gurii unui pahar cu suc de limeta.
Turnati sare grunjoasa pe o farfurie si puneti paharul pentru cocktail cu gura in jos, pentru ca sarea sa se lipeasca pe exterior, unde a fost umezit cu suc de limeta. Sarea poate fi inlocuita cu zahar, in functie de preferinte.
Umpleti paharul cu gheata si strecurati bautura din shaker in pahar.
Decorati paharul cu o felie de limeta si turnati un strop de sos tabasco in pahar, ca nota de final.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.