Mituri

Lista articolelor despre mituri pe AflaCum.ro

Articole despre mituri

Citeste cele mai noi articole despre mituri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mituri, pe AflaCum.ro!

Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2 exemple din perioade diferite) au supravietuit in cele mai extreme situatii. Sunt, insa, cu adevarat metodele pe care le-au folosit sigure si eficiente? Raspunsul te-ar putea uimi. Multe situatii de supravietuire din filme sunt cel putin exagerate. In realitate, aplicand acele strategii, s-ar putea sa nu reusesti...

Mituri periculoase din filme. Nu incerca asa ceva!

1. Pestera, locul ideal pentru a face un foc. Pare a fi sigur si chiar romantic... Nu te lasa pacalit/a! Focul si temperatura ridicata vor incalzi peretii pesterei. Rocile respective se vor dilata atunci cand sunt expuse la caldura. Mai e doar un pas pana la desprinderea uneia sau chiar a mai multora. SI daca pica pe tine, s-ar putea sa fie mortal. Asadar, nu face focul intr-o pestera! Incearca doar intr-un spatiu deschis si suficient de larg.

Miturile au devenit o parte integrantaa cinematografiei moderne. De aceea, uneori, tindem sa credem intamplari din filme care nu au nicio alegatura cu realitatea. Azi vom distruge, asadar, unele dintre cele mai persistente mituri din cinematografie. Ele sunt atat de frecvent utilizate incat au intrat in mentalul colectiv ca fiind adevaruri.

Mituri din filme care nu au nimic in comun cu realitatea:

1. Mersul prin jungla, similar cu cel din parc. Actorii si actritele arata, de obicei, atat de frumos in timp ce se plimba prin jungla. In realitate, insa, oamenii care viziteaza jungla considera aceasta experienta ca fiind destul de brutala. Umiditatea este atat de mare incat simti cum iti intra prin oase. Practic, cand te afli sub un baldachin de jungla este ca si cum ai sta intr-o oala sub presiune. Caldura si umiditatea sunt mai rele decat in orice alt mediu natural. Exista, de asemenea, diversi gandaci care inteapa, de la nenumaratii tantari paianjeni giganti pana la capuse, care cauta mereu sa iti intre in piele. Sa nu uitam , de asemenea, de furnicile de foc care sunt foarte agresive.

Cinemaul reprezinta unul dintre cele mai populare tipuri de arta. Pe industria filmului se bazeaza, adesea, intreaga cultura de masa. Datorita filmelor, dezvoltam anumite idei despre oameni celebri, tari si perioade de timp. Nu toate aceste idei au, insa, corespondent in realitate. Spre exemplu, exista multe mituri false despre Egiptul Antic.

Mituri false despre Egiptul Antic:

Hieroglifele reprezinta un cod secret. Vechii egipteni au folosit 3 siteme de scriere : hierloglific, hieratic si demotic. Cel mai frumos si complicat dintre ele, cel hieroglific, era utilizat pentru decorarea monumentelor. Textul scris pe stanca/lemn reprezenta ceva sacru sau o poveste. Asadar, daca egiptenii antici ar fi dorit sa ascunda informatii pretioase prin intermediul scrierilor, nu ar fi folosit hieroglife pe care multi oameni le puteau intelege. Exista o multime de legende despre hieroglife. Ultima scriere hieroglifica dateaza din 394 i.Hr. Ceva mai tarziu, ultima persoana care putea folosi acest sitem de scriere a murit. Multi timp, nimeni nu stia ce sunt hieroglifele. Acestea au fost descifrate de lingvistul francez Jean-Francois Champollion in 1822.

Exista mituri foarte populare legate de organismul uman. Unele dintre ele rezista printre oamenii de rand, chiar daca au fost demontate de catre oamenii de stiinta. Spre exemplu, multi dintre noi credem ca folosim doar 10% din creier. Nu este deloc asa! Iata lista celor mai populare mituri legate de corpul uman!

Mituri despre organismul uman. Ele au fost demontate:

1. Parul de pe picioare creste mai repede si mai gros, dupa ce il razi. Adevarul: Parul se simte mai neted la atingere cand incepe sa creasca. De asemenea, pare mai inchis la culoare, ceea ce poate provoca senzatia de fir mai gros. Se intampla acest fenomen, deoarece firele noi de par nu au fost inca expuse la elemente naturale , cum ar fi lumina soarelui si substantele chimice care ii dau culoarea. Asadar, parul nu se ingroasa, nu creste mai repede si nici nu isi schimba culoarea, dupa ce te razi!

Depresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o afectiune care, netratata, poate duce inclusiv la suicid! Din pacate, multe persoane o ignora sau o trateaza cu lejeritate, crezand ca e doar o stare episodica, ce nu poate lasa urmari grave. In realitate, depresia poate face ravagii.

Mituri despre depresie:

Depresia e o boala inchipuita. Multi oameni neavizati au convingerea ca depresia nu reprezinta decat un moment de slabiciune invaluit in tristete. Gresit! Depresia e o tulburare complexa de sanatate mintala! Nu se vindeca de la sine, desi cel care sufera poate crede ca a scapat de ea. Depresia poate reveni in forta, cauzand un rau si mai mare. Asadar, e nevoie de ajutorul specialistului, care iti va indica pasii potriviti pentru a scapa de aceasta stare!

Actionam conform invatarii si obisnuintelor deprinse din familie si din societate. Este firesc sa procedam astfel, pentru a ne putea integra. Sunt, totusi, toate aceste obiceiuri cele potrivite? Nu. Iata o lista cu cele mai inutile comportamente pe care oamenii le pun in practica la scara larga.

Actiuni prostesti de zi cu zi care nu sunt altceva decat niste mituri:

Nu poti fierbe apa de doua ori. Se crede ca apa nu ar trebui sa fie fiarta de doua ori, deoarece poate dezvolta agenti cancerigeni. Mai mult decat atat, ar deveni mai grea si ar elibera deuteriu, ceea ce poate duce la imbatranirea organismului. Nu e deloc asa! Apa in stare naturala contine anumite elemente, cum ar fi deuteriu, fluoruri si nitrati. Din fericire, cantitatea de asemenea elemente este atat de mica incat nu afecteaza corpul si nici nu e legata in vreun fel de fierberea repetata. Verifica, in schimb, nivelul de calcar din vasul in care fierbi apa. De asemenea, daca vei apa de la robinet, nu ar strica sa o filtrezi inainte!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obiceiurile fac parte din zestrea unui popor. Fara ele, identitatea unui neam are de suferit pe termen...
Datorita faptului ca oamenii nu se dau in vant dupa date exacte sau lucruri concrete, mass-media tinde...
Cu totii ne dorim sa avem acel abdomen plat si sexy, in special cand vara se apropie,...