Mituri

Lista articolelor despre mituri pe AflaCum.ro

Articole despre mituri

Citeste cele mai noi articole despre mituri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mituri, pe AflaCum.ro!

Cinemaul reprezinta unul dintre cele mai populare tipuri de arta. Pe industria filmului se bazeaza, adesea, intreaga cultura de masa. Datorita filmelor, dezvoltam anumite idei despre oameni celebri, tari si perioade de timp. Nu toate aceste idei au, insa, corespondent in realitate. Spre exemplu, exista multe mituri false despre Egiptul Antic.

Mituri false despre Egiptul Antic:

Hieroglifele reprezinta un cod secret. Vechii egipteni au folosit 3 siteme de scriere : hierloglific, hieratic si demotic. Cel mai frumos si complicat dintre ele, cel hieroglific, era utilizat pentru decorarea monumentelor. Textul scris pe stanca/lemn reprezenta ceva sacru sau o poveste. Asadar, daca egiptenii antici ar fi dorit sa ascunda informatii pretioase prin intermediul scrierilor, nu ar fi folosit hieroglife pe care multi oameni le puteau intelege. Exista o multime de legende despre hieroglife. Ultima scriere hieroglifica dateaza din 394 i.Hr. Ceva mai tarziu, ultima persoana care putea folosi acest sitem de scriere a murit. Multi timp, nimeni nu stia ce sunt hieroglifele. Acestea au fost descifrate de lingvistul francez Jean-Francois Champollion in 1822.

Exista mituri foarte populare legate de organismul uman. Unele dintre ele rezista printre oamenii de rand, chiar daca au fost demontate de catre oamenii de stiinta. Spre exemplu, multi dintre noi credem ca folosim doar 10% din creier. Nu este deloc asa! Iata lista celor mai populare mituri legate de corpul uman!

Mituri despre organismul uman. Ele au fost demontate:

1. Parul de pe picioare creste mai repede si mai gros, dupa ce il razi. Adevarul: Parul se simte mai neted la atingere cand incepe sa creasca. De asemenea, pare mai inchis la culoare, ceea ce poate provoca senzatia de fir mai gros. Se intampla acest fenomen, deoarece firele noi de par nu au fost inca expuse la elemente naturale , cum ar fi lumina soarelui si substantele chimice care ii dau culoarea. Asadar, parul nu se ingroasa, nu creste mai repede si nici nu isi schimba culoarea, dupa ce te razi!

Depresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o afectiune care, netratata, poate duce inclusiv la suicid! Din pacate, multe persoane o ignora sau o trateaza cu lejeritate, crezand ca e doar o stare episodica, ce nu poate lasa urmari grave. In realitate, depresia poate face ravagii.

Mituri despre depresie:

Depresia e o boala inchipuita. Multi oameni neavizati au convingerea ca depresia nu reprezinta decat un moment de slabiciune invaluit in tristete. Gresit! Depresia e o tulburare complexa de sanatate mintala! Nu se vindeca de la sine, desi cel care sufera poate crede ca a scapat de ea. Depresia poate reveni in forta, cauzand un rau si mai mare. Asadar, e nevoie de ajutorul specialistului, care iti va indica pasii potriviti pentru a scapa de aceasta stare!

Actionam conform invatarii si obisnuintelor deprinse din familie si din societate. Este firesc sa procedam astfel, pentru a ne putea integra. Sunt, totusi, toate aceste obiceiuri cele potrivite? Nu. Iata o lista cu cele mai inutile comportamente pe care oamenii le pun in practica la scara larga.

Actiuni prostesti de zi cu zi care nu sunt altceva decat niste mituri:

Nu poti fierbe apa de doua ori. Se crede ca apa nu ar trebui sa fie fiarta de doua ori, deoarece poate dezvolta agenti cancerigeni. Mai mult decat atat, ar deveni mai grea si ar elibera deuteriu, ceea ce poate duce la imbatranirea organismului. Nu e deloc asa! Apa in stare naturala contine anumite elemente, cum ar fi deuteriu, fluoruri si nitrati. Din fericire, cantitatea de asemenea elemente este atat de mica incat nu afecteaza corpul si nici nu e legata in vreun fel de fierberea repetata. Verifica, in schimb, nivelul de calcar din vasul in care fierbi apa. De asemenea, daca vei apa de la robinet, nu ar strica sa o filtrezi inainte!

Uleiul de motor mentine lubrifiate partile componente, protejandu-le de rugina si degradare. Iata cateva mituri legate de schimbarea acestuia:

1. Uleiul de motor trebuie schimbat o data la 5000 de km. Aceasta regula nu mai este valabila in zilele noastre, deoarece datorita aditivilor moderni, schimbul se poate face dupa 12.000 km, potrivit expertilor.

2. Uleiul de motor trebuie schimbat la reprezentanta, pentru a nu anula garantia. In realitate, garantia ramane valabila oriunde ati schimba uleiul.

Obiceiurile fac parte din zestrea unui popor. Fara ele, identitatea unui neam are de suferit pe termen lung. Nu toate, insa, au efectul scontat. Mai mult, unele sunt chiar periculoase. Astazi, o sa vorbim despre acele obiceiuri legate de organismul uman, care au devenit mituri.

1. Cu cat esti mai slab(subtire), cu atat esti mai sanatos. Fals! Stilul de viata este esential. Un om poate fi mai grasut, dar fara probleme de sanatate, iar altul poate fi tras prin inel, insa suferind.

2. Alcoolul distruge neuronii. Consumul in exces poate deteriora orice parte a organismului uman, insa nu e responsabil direct cu distrugerea celulelor craniene. Alcoolul doar inhiba anumiti centrui nervosi, incetininad activitatea creierului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu totii ne dorim sa avem acel abdomen plat si sexy, in special cand vara se apropie,...