Motivatie

Lista articolelor despre motivatie pe AflaCum.ro

Articole despre motivatie

Citeste cele mai noi articole despre motivatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre motivatie, pe AflaCum.ro!

O vorba veche din popor spune ca Norocul ti-l faci singur. In multe situatii de viata, aceasta zicala se dovedeste adevarata. Tine, de cele mai multe ori, doar de tine sa descoperi fericirea, sa transformi un moment negativ intr-un scenariu pozitiv.

Pentru a putea sa traiesti in deplin acord cu sinele, e necesar sa accepti intamplarile din viata ta, bune sau rele. Nu trebuie sa te lasi invins, asa cum poate ai tendinta sa crezi, ci sa exploatezi orice moment dificil, sa-l tratezi cu intelepciune si sa gasesti elementul pozitiv in mijlocul furtunii. Poate ca necazul prezent va aduce o bucurie, o oportunitate pentru viitorul apropiat. Mai pe scurt, nu privi totul in negru, deoarece exista si multe nuante de gri.

Iata cateva situatii de viata(frecvent intalnite) pe care sa le privesti cu optimism, chiar daca tendinta initiala te impinge spre disperare. In stanga, avem reactia spontana(negativa), in drepta, reactia corectoare( de dorit):

Perioadele neplacute, grele, dureroase apar, la un moment dat, in viata oricarui om. Multi dintre noi le depasim cu dificultate sau, din pacate, nu le depasim niciodata. Exista, insa, solutii de a vedea luminita de la capatul tunelului, chiar si in cele mai negre momente ale existentei umane!

Iti prezentam cateva sfaturi care te vor ajuta, cu siguranta, sa treci peste anumite clipe dificile:

1. Accepta realitatea. Un proverb buddhist spune cam asa: Rezistenta ta la , sta la baza suferintei tale. Interpretand zicala, realizam ca suferinta nu poate fi evitata, daca nu acceptam starea de fapt, lucrurile asa cum sunt. Daca ai posibilitatea de a schimba ceva, este firesc sa o faci! Daca nu, ai doar doua solutii: a. accepti realitatea si indepartezi usor si sigur suferinta; b. ramai captiv intr-o mare dezamagire, ce poate dura enorm!

E greu de crezut ca ar putea exista vreo persoana al carei optimism sa nu se epuizeze vreodata si care sa fie mereu entuziasmata de ceea ce face.

Sunt momente in care te simti coplesit, in care impulsul de a face ceva lipseste, la fel si optimismul si motivatia.

Pierderea  motivatiei te poate afecta si la locul de munca dar si in modul in care te percepi pe tine.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.