Otita, sinuzite

Lista articolelor despre otita si sinuzite pe AflaCum.ro

Articole despre otita si sinuzite

Citeste cele mai noi articole despre otita si sinuzite publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre otita si sinuzite, pe AflaCum.ro!

Indicatii: Traheobronsita, rinofaringita, sinuzite subacute sau cronice, otita medie catarala.

Prezentare farmaceutica: Acest medicament este o solutie alcoolica continand ulei de pin 10,4 g, ulei de menta 2,4 g, ulei de eucalipt 16 g, ulei de lavanda 0,1 g, terpineol 0,2 g/100 ml (flac. cu 10 ml).

Actiune terapeutica: Activeaza circulatia si favorizeaza procesul de vindecare, usureaza expectoratia; slab antiseptic.

Otita externa sau urechea inotatorului este o conditie dureroasa insotita de iritatie, inflamatie sau infectie. Simptomele isi fac simtita prezenta dupa ce apa contaminata cu bacterii/fungi patrunde in ureche. Afectiunea este, adesea, prezenta la copii si adolescenti, dar si la persoanele care au eczeme sau cerumen in exces.

Otita externa/urechea inotatorului. Semne precoce ale infectiei:

1. Mancarime in ureche. Mancarimea in urechea externa si in canalul urechii este primul semn al urechii inotatorului. Asadar, urmareste daca mancarimea de la nivelul urechii apare in zilele imediat urmatoare contactului cu apa(inot, de exemplu). Important de stiut: infectiile cauzate de ciuperci provoaca mancarimi mai mari decat cele cauzate de bacterii.

Otita externa sau urechea inotatorului reprezinta inflamatia canalului urechii si este cauzata de alergii sau infectii, provocate de apa sau diferite substante, cum ar fi samponul sau fixativul de par, ce intra in ureche, cauzand mancarimi si deteriorand pielea de la nivelul acesteia.

Iata care sunt simptomele otitei externe:

1. Mancarimile de la nivelul urechii externe, mai ales dupa ce aceasta a intrat in contact cu apa.

Citeste prospectul medicamentului Boramid si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Otita medie congestiva, catar tubar.

Prezentare farmaceutica: Solutie otica continand aminofenazona 500 mg, tetracaina 200 mg, acid boric 200 mg, glicerol 9,1 g (flac. cu 10 ml).

Citeste prospectul medicamentului Alfachimotripsina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Pe cale generala: in edeme posttraumatice, postoperatorii, varicoase, in sinuzite, catar tubar, bronsite cronice (ca tratament adjuvant).

Peri-intraarticular: in periartrita scapulo-humerala, fibrozite, artroze sau bride periarticulare, contractura Dupuytren. In situ: in chirurgia plastica sau operatorie, dupa unele interventii sau in edeme vechi circumscrise. Aerosoli: in supuratii pulmonare, atelectazie. Instilatii: in obstructia cailor lacrimale, catar tubar, otite adezive, traheite, traheobronsite, rinite. Intragastric: pentru diagnosticul etiologic al cancerului gastric.

Prospect  Sinupret, solutie alcoolica. Acest medicament este recomandat ca tratament pentru sinuzite acute si cronice, rinosinuzite, bronsite; profilaxia contra infectiilor in sindroamele bronsitice; cefalee, dureri de cap de cauza sinusala.

Compozitie: 100 g picaturi contin 29 g de extract hidro-alcoolic (etanol 50% v/v) de Radix Gentianae, 0,2 g Flores Primulae cum Calycibus 0,6 g, Herba Rumicis 0,6 g, Flores Sambuci 0,6 g, Herba Verbenae 0,6 g - continut in alcool 19% v/v.

Un drajeu Sinupret contine: pulbere de Radix Gentianae 6 mg, Flores Primulae cum Calycibus 18 mg, Herba Rumicis 18 mg, Flores Sambuci 18 mg, Herba Verbenae 18 mg.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.