Pensie privata

Lista articolelor despre pensie privata pe AflaCum.ro

Articole despre pensie privata

Citeste cele mai noi articole despre pensie privata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pensie privata, pe AflaCum.ro!

Platesti pensie privata obligatorie si nu stii cati banuti s-au strans in cont? Iti explicam tot ce trebuie sa stii despre pilonul II de pensii in cele ce urmeaza.

Cine plateste pilonul II de pensii. Este obligatoriu pana la 35 ani si optional intre 35-45 ani.

Ce valoare are contributia la pilonul II de pensii? Contributia lunara pentru pensia privata obligatorie este de 3,75 puncte procentuale din constributiile pentru asigurari sociale (CAS).

Pilonul II de pensii este acela in care peste 7 milioane de romani contribuie. Vorbim despre sistemul de pensii private obligatorii. Nu toti stiu la ce fond contribuie sau cat au acumulat, pana la acest moment! Asadar, astazi, iti aratam cum sa afli la ce administrator ai fost repartizat si cati bani ai in cont.

Cine contribuie la pilonul II de pensii? Contributia in valoare de 3,75 puncte procentuale din constributiile pentru asigurari sociale (CAS) sunt obligatorii pentru persoanele de pana la 35 ani si optionale pentru cele cu varsta intre 35-45 ani.

Unde contribui? Esti angajat si ai sub 35 ani? Poti semna un act de aderare la unul dintre fondurile de pensie privata obligatorie. Acestea sunt: Fondul NN, Fondul AZT Viitorul Tau, Fondul Metropolitan Life, Fondul Vital, Fondul Aripi, Fondul BCR, Fondul BRD.

Planificarea bugetului lunar al familiei va poate ajuta sa tineti sub control cheltuielile si sa economisiti bani.

Iata cateva strategii in acest sens:

Strangeti facturile si bonurile, pentru a putea urmari cheltuielile, in detaliu.  

Iata cum puteti sa economisiti bani, fara a face sacrificii prea mari si fara a renunta la distractii:

Organizati-va toate documentele financiare. Faceti-va un dosar sau un dulap, cu sectiuni diferite pentru cheltuieli, asigurari, venituri si datorii. In aceste sectiuni, puneti tot ce este asociat cu dosarul respectiv.

Determinati cat cheltuiti pentru fiecare categorie. Unele cheltuieli sunt necesare, cum ar fi ipoteca si utilitatile, insa puteti reduce costurile lunare gen distractii, cumparaturi de alimente, benzina etc.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.