Permis auto

Lista articolelor despre permis auto pe AflaCum.ro

Articole despre permis auto

Citeste cele mai noi articole despre permis auto publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre permis auto, pe AflaCum.ro!

Scoala de soferi este obligatorie, daca doresti sa conduci automobile pe strazile Romaniei. Inainte de toate, e necesar sa contactezi o persoana din interiorul unei scoli de soferi, care iti va pune la dispozitie, contracost, un instructor auto. Acesta te va invata toate tainele condusului. Pentru a putea ajunge, insa, la acest stadiu, ai nevoie de acte de inscriere.

Scoala de soferi in 2024. Acte necesare pentru inscriere:

- cartea de identitate (original si copie);

Ai permisul auto suspendat? Atunci trebuie sa stii ca ai sansa de a reduce perioada de suspendare. Nu in orice circumstanta, evident. Depinde de natura faptei pe care ai produs-o in trafic, dar si de numarul de zile de suspendare.

Suspendarea permisului auto. Cat poate dura pedeapsa? Suspendarea permisului auto se face pe o perioada limitata de timp, intr-un interval cuprins intre 30 si 90 zile, in functie de gravitatea faptei.

Suspendarea permisului auto. Pentru ce nereguli poate fi redusa perioada de suspendare:

Ai gasit un permis auto pe strada sau in orice alt loc public? E semn ca persoana respectiva are nevoie de ajutorul tau. Ce trebuie sa faci? Vei afla citind acest articol.

Cum sa actionezi cand gasesti un permis auto:

1. Indiferent de actul pe care il gasesti(permis auto, act de identitate sau orice alt act cu caracter personal) cauta imediat o sectie de Politie. Persoana respectiva se afla in baza de date a Politiei, astfel ca va fi cautata pentru a i se returna actul pierdut! Daca te grabesti si nu exista o sectie de Politie prin preajma, pasteraza documentul pana cand poti ajunge la o astfel de sectie!

Ai tot dat de carnet si nu ai reusit sa iei examenul auto? Mai incearca si nu dispera. Sau nu mai incerca! Da, ai citit bine! Poti conduce si fara permis auto, in mod legal! Ai nevoie de un atestat de la o scoala de soferi autorizata si de o masina precum cele din lista de mai jos.

Producatori precum Aixam, Chatenet sau Bellier produc modele care nu necesita permis auto. Sa vedem, pe scurt, cateva exemple:

1. Chatenet CH26

Ridicarea permisului auto sau a placutelor de inmatriculare a devenit o aventura pentru bucuresteni si ilfoveni. Cozi uriase la ghisee, trezit cu noaptea in cap si zile intregi pierdute. Cam acestea sunt experientele pe care  le traiesti la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Pentru a reduce timpul de asteptare de la ghisee, MAI a luat, la finele lunii noiembrie, o serie de masuri pe termen scurt si mediu. Iata care sunt acestea

1. prelungirea programului de lucru, prin introducerea unei ture suplimentare. De luni, 28 noiembrie a.c., preluarea si eliberarea documentelor la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti si Ilfov se desfasoara in intervalul orar 07.00- 21.00;

Schimbarea permisului de conducere auto este o necesitate. Toti soferii se lovesc de acest proces, din diverse motive: fie ca a fost pierdut, fie ca fost fura, deteriorate sau expira.

Mai jos aveti lista cu actele necesare schimbarii permisului de conducere, in cazul expirarii, pierderii, furtului sau modificarii datelor privind detinatorul:
1. Cartea de identitate (original si copie)
2. Fisa detinatorului permisului de conducere, care poate fi completata de mîna, o poti descarca de aici.
3. Permisul de conducere a carui preschimbare se solicita în original, daca acesta exista
4. Taxa de preschimbare permis auto – 68 de lei, se plateste la CEC sau BCR.
5. Documentul care atesta schimbarea numelui (certificat de casatorie, hotarare de divort, etc.)
6. Fisa medicala-tip din care sa rezulte ca sunteti apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, daca preschimbarea se solicita dupa expirarea valabilitatii administrative a permisului de conducere.

Cu toate aceste documente trebuie sa va prezentati la unul dintre ghiseele aferente, din cadrul DRPCIV. In momentul depunerii actelor, vi se face dosarul si poza pentru permis. Acesta va fi eliberat dupa cel putin 2 ore, din momentul depunerii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.