Cum sa actionezi cand gasesti un permis auto

Cum sa actionezi cand gasesti un permis auto

Ai gasit un permis auto pe strada sau in orice alt loc public? E semn ca persoana respectiva are nevoie de ajutorul tau. Ce trebuie sa faci? Vei afla citind acest articol.

Cum sa actionezi cand gasesti un permis auto:

1. Indiferent de actul pe care il gasesti(permis auto, act de identitate sau orice alt act cu caracter personal) cauta imediat o sectie de Politie. Persoana respectiva se afla in baza de date a Politiei, astfel ca va fi cautata pentru a i se returna actul pierdut! Daca te grabesti si nu exista o sectie de Politie prin preajma, pasteraza documentul pana cand poti ajunge la o astfel de sectie!

2. Intre timp, incearca sa gasesti singur/a persoana titulara a permisului auto. Pe acest act este inscriptionat, la punctul 4d, codul numeric personal. Il poti cauta pe google, iar daca persoana respectiva a oferit datele sale in mod public s-ar putea sa-i gasesti si un atat de necesar numar de telefon. Pe Linkedin ar fi cel mai usor de gasit, de exemplu, daca, bineinteles, persoana in cauza are un CV acolo. Odata gasit numarul de telefon, suna persoana si chestioneaz-o cu privire la permisul auto gasit. Daca ati concluzionat ca este vorba de permisul sau, dati-va un punct de intalnire public unde ii vei returna actul! Daca sunteti la o distanta considerabila, puteti stabili sa-i trimiti actul prin posta sau curier rapid.

3. Nu posta pe nicio retea de socializare poza cu permisul auto! Mai ales pe facebook sunt tot felul de grupuri cu obiecte pierdute unde ai putea fi tentat sa creezi un anunt! Nu o face! Astfel eviti ca datele unei persoane sa fie folosite in actiuni ilegale. Publicarea datelor personale reprezinta infractiune. Mai exact, intri sub incidenta legii privind protectia datelor cu caracter personal. Nu uita: persoana careia ii apartine actul va merge tot la politie pentru a depune o sesizare.

Citeste si: De ce oficiu postal apartin

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai tot dat de carnet si nu ai reusit sa iei examenul auto? Mai incearca si nu...
Ridicarea permisului auto sau a placutelor de inmatriculare a devenit o aventura pentru bucuresteni si ilfoveni. Cozi...
Schimbarea permisului de conducere auto este o necesitate. Toti soferii se lovesc de acest proces, din diverse...