Pisica hrana

Lista articolelor despre pisica hrana pe AflaCum.ro

Articole despre pisica hrana

Citeste cele mai noi articole despre pisica hrana publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pisica hrana, pe AflaCum.ro!

Alegerea hranei pentru pisici poate fi o provocare, mai ales daca esti la inceput de drum alaturi de mica ta felina. Nu te impacienta! Te vom ajuta sa iei deciziile potrivite, astfel incat pisica  ta sa fie sanatoasa si fericita.

Cum sa alegi hrana pentru pisica. Pe baza de ingrediente:

1. Verifica daca exista proteine din carne in hrana. Pisicile sunt carnivore, deci au nevoie de proteine pe baza de carne pentru a se dezvolta armonios. Verifica lista de ingrediente de pe ambalaj. Hrana potrivita va avea intotdeauna trecut ca prim ingredient carnea specifica: pui, tonul, vita sau curcan. Daca, in schimb, pe ambalaj scrie doar carne sau subprodus din carne, renunta la cumpararea respectivului produs! Nu e de buna calitate. Asigura-te, asadar, ca tipul de proteina animala este specificat pe eticheta.

Probabil, obisnuiesti sa iti rasfeti animalul de companie cu produse delicioase ce contin carne cruda sau chiar cu carne cruda! Nu mai face asta! Un studiu recent demonstreaza ca pisica si cainele se pot imbolnavi din cauza consumului de carne cruda. Mai mult, pericolele unei astfel de obisnuinte alimentare se transfera si catre stapani.

Studiu alarmant. Oamenii de stiinta din Olanda au analizat 35 alimente pe baza de carne cruda. 86% dintre acestea contin susbtante periculoase atat pentru animale cat si pentru om.

E. coli, cel mai mare pericol. Cele 35 preparate testate contineau carne cruda, oase si subproduse de origine animala din carne de vita, rata, pui, miel si cal, pe langa alte ingrediente. Bacteria E. coli a fost regasita in 40% dintre preparatele alimentare destinate animaelor de companie. Si mai rau, E. coli 0157, o tulpina deosebit de periculoasa, a fost regasita in 23% dintre mostre.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.