Primavara

Lista articolelor despre primavara pe AflaCum.ro

Articole despre primavara

Citeste cele mai noi articole despre primavara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre primavara, pe AflaCum.ro!

Ghioceii sunt vestitorii primaverii. Stim asta din traditie, dar si din experientele personale. Ghioceii scot capul din pamant inca din ianuarie. Ascunsi sub stratul de zapada, acestia ne incanta privirea, imediat ce stratul de omat incepe sa se topeasca.

Traditia ghiocelului ca vestitor al primaverii s-a impamantenit si continua! In fiecare an, de 1 martie, pietele de flori se umplu de ghiocei. Barbatii inca obisnuiesc sa ofere aceste flori mici si frumoase, femeilor din vietile lor, fie ca vorbim despre iubite, prietene sau colege.

In general, cunoastem rolul ghiocelului. Stim, insa, totul despre el? Iata ce ti-a scapat, cel mai probabil. 7 lucruri mai putin stiute despre ghiocei:

Echinoctiul din acest an se intampla pe 20 martie. Practic, incepe primavara astronomica, pentru toata emisfera nordica. In cea sudica, fenomenul e invers: incepe toamna astronomica. In aceasta luna, de asemenea, se va schimba si ora.

Echinoctiul de primavara la noi. In Romania, echinoctiul de primavara se va produce la ora 23, 58 m 28 s (ora Bucurestiului). Anul calendaristic nu e egal cu anul tropic, iar asta determina ca echinoctiul de primavara sa nu aiba loc in aceeasi data, an de an.

Cand se va schimba ora. Trecerea la ora de vara se va produce in ultimul weekend din martie, in noaptea de 30 spre 31 martie.A tunci, vom da ceasurile inainte cu o ora, ora 3:00 devenind 4:00.

Primavara e anotimpul ideal pentru a face renovari prin casa, deoarece ziua creste si vremea se incalzeste. Iata 4 proiecte de primavara de facut acasa:

1. Aduceti primavara in casa cu crengi inmugurite sau imbobocite de pomi si arbusti, pentru a crea o atmosfera vesela. Puse in vaze inalte, crengile imbobocite vor inflori si vor parfuma intreaga locuinta. O alternativa sunt bulbii de flori de primavara, precum narcisele galbene si albe si lalelele, care plantati in ghivece, vor inflori si va vor aduce primavara in casa.

2. Modificati destinatia sau pozitia mobilierului din locuinta, pentru o schimbare de primavara. De exemplu puteti folosi un sifonier abandonat, intr-un suport ideal pentru mesele si scaunele pliabile, folosite la picnicuri sau gratare in aer liber. O alta schimbare poate fi aceea de a pune patul sau canapeaua aproape de fereastra, pentru a va bucura de razele si caldura soarelui. De asemenea mai puteti schimba husele de pe canapea, scaune sau fotolii, pentru a le innoi aspectul. Exista o gama larga de culori, modele si texturi de huse, pe care le puteti potrivi cu stilul personal al locuintei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.