Echinoctiul de primavara. Afla cand se schimba ora

Echinoctiul de primavara. Afla cand se schimba ora

Echinoctiul din acest an se intampla pe 20 martie. Practic, incepe primavara astronomica, pentru toata emisfera nordica. In cea sudica, fenomenul e invers: incepe toamna astronomica. In aceasta luna, de asemenea, se va schimba si ora.

Echinoctiul de primavara la noi. In Romania, echinoctiul de primavara se va produce la ora 23, 58 m 28 s (ora Bucurestiului). Anul calendaristic nu e egal cu anul tropic, iar asta determina ca echinoctiul de primavara sa nu aiba loc in aceeasi data, an de an.

Cand se va schimba ora. Trecerea la ora de vara se va produce in ultimul weekend din martie, in noaptea de 30 spre 31 martie.A tunci, vom da ceasurile inainte cu o ora, ora 3:00 devenind 4:00.

Ce reprezinta echinoctiul de primavara. Acel moment in care Soarele, in miscarea sa anuala, trece prin punctul de intersectie a eclipticii cu Ecuatorul ceresc, ziua fiind egala cu noaptea in orice loc de pe Pamant se numeste echinoctiu. Cele doua puncte de pe ecliptica, in care se afla Soarele in momentul echinoctiului, poarta numele de puncte echinoctiale(punctul vernal si punctul autumnal).

Si Google a tinut sa marcheze ziua echinoctiului de primavara.

google echinoctiu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Antemeridian si post meridian. Probabil ai auzit de multe ori aceste doua cuvinte asociate unei anumite ore....
Covid 19 continua sa dea peste cap intreaga Planeta. Oamenii de stiinta se straduiesc sa gaseasca un...