Radioterapie

Lista articolelor despre radioterapie pe AflaCum.ro

Articole despre radioterapie

Citeste cele mai noi articole despre radioterapie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre radioterapie, pe AflaCum.ro!

Cancerul cervical este o boala in care celulele normale se transforma in celule canceroase, in tesutul cervical.

Cervixul este portiunea cea mai joasa si mai ingusta a uterului, care face legatura dintre acesta si vagin.

Infectia cu Virusul Papiloma este cea mai frecventa cauza de cancer cervical. Nu exista simptome care sa anunte cancerul, dar poate fi diagnosticat din prin teste anuale (Papanicolau).

Iata cum poate fi tratat cancerul cervical:  

Prin interventie chirurgicala, numita histerectomie (indepartarea uterului, a ovarelor, a nodulilor limfatici, a canalelor limfatice, a unei parti sau a intregului vagin si a tuburilor falopiene), care se face in starea incipienta a cancerului cervical.

Citeste prospectul medicamentului Ethyol, Pulbere liofilizata pentru solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Chimioterapie - Ethyol este indicat pentru protectia impotriva toxicitatii hematologice induse de agentii chimioterapeutici care actioneaza prin legare de ADN (agentii alchilanti clasici, cum ar fi ciclofosfamida, precum si alti agenti alchilanti, ca mitomicina-C si analogii de platina); pentru protectia contra toxicitatii nehematologice acute si cumulative (nefrotoxicitate, neurotoxicitate si ototoxicitate), asociate terapiei pe baza de platina; si pentru a asigura o mai buna complianta la aceste tipuri de regimuri chimioterapeutice.

Radioterapie - Ethyol este indicat, in asociere cu terapia iradianta fractionala standard, pentru protectia impotriva xerostomiei acute sau tardive, in cancerele de cap si gat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.