Cum poate fi tratat cancerul cervical

Cum poate fi tratat cancerul cervical

Cancerul cervical este o boala in care celulele normale se transforma in celule canceroase, in tesutul cervical.

Cervixul este portiunea cea mai joasa si mai ingusta a uterului, care face legatura dintre acesta si vagin.

Infectia cu Virusul Papiloma este cea mai frecventa cauza de cancer cervical. Nu exista simptome care sa anunte cancerul, dar poate fi diagnosticat din prin teste anuale (Papanicolau).

Iata cum poate fi tratat cancerul cervical:  

Prin interventie chirurgicala, numita histerectomie (indepartarea uterului, a ovarelor, a nodulilor limfatici, a canalelor limfatice, a unei parti sau a intregului vagin si a tuburilor falopiene), care se face in starea incipienta a cancerului cervical.

Cu ajutorul radioterapiei, ce foloseste raze X, care distrug si micsoreaza celulele canceroase. Radioterapia poate fi de 2 feluri: externa si interna. In cazul primului tip, pelvisul este tratat din mai multe pozitii, zilnic, timp de 4-6 saptamani, iar in cazul radioterapiei interne, un material radioactiv este plasat direct in cervix, radiatiile neafectand alte organe.

Cu ajutorul chimioterapiei, ce foloseste medicamente toxice, administrate intravenos sau pe cale orala, pentru a distrug celulele canceroase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul este o boala caracterizata prin cresterea unor celule anormale, care dauneaza organismului, in diferite moduri. Exista...
Exista un remediu naturist miraculos care este benefic intregului organism, folosit de anumiti cardiologi pentru a-si trata...
Cancerul de piele este una dintre cele mai des intalnite forme de cancer. Aceasta boala afecteaza cateva...