Rosii ingrijire, rosii udare

Lista articolelor despre rosii ingrijire si rosii udare pe AflaCum.ro

Articole despre rosii ingrijire si rosii udare

Citeste cele mai noi articole despre rosii ingrijire si rosii udare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rosii ingrijire si rosii udare, pe AflaCum.ro!

Udarea rosiilor este esentiala pentru succesul recoltei. Trebuie sa stii cand, cum si cat sa irigi plantele astfel incat sa nu le afectezi procesul de crestere. Astazi, iti dam o mana de ajutor, prezentandu-ti graficul udarilor incepand cu faza de rasad!

1. In perioada de rasad. Uda rosiile rar si din belsug(o data la 5-7 zile)

2. Dupa transplantarea in locul definitiv. Nu ai de ce sa le uzi in primele 7 zile, deoarece le-ai plantat in abundenta de apa, asa-zisa metoda mocirla. Dupa aceasta perioada, iriga-le in acelasi regim ca la rasad.

Carnirea rosiilor sau carnitul rosiilor reprezinta metoda naturala prin care vei grabi cresterea fructelor. Operatiunea presupune ruperea/taierea varfurilor plantelor, astfel incat aceasta sa nu mai creasca si sa se concentreze pe inflorescentele deja dezvoltate.

Ce se intampla cand faci carnirea rosiilor! Planta isi concentreaza energia spre fructe si nu spre varfuri.

Cand sa faci carnirea rosiilor! Ruperea varfurilor se face in momentul in care ai circa 4 inflorescente in ciclul scurt(ciclul primavara-vara). Poti face carnitul si in cilcul vara-toamna, dar doar daca au aparaut 8 inflorescente.

Rosiile sunt gustoase si sanatoase, insa pana ajung la maturitate au nevoie de multa ingrijire. Unul dintre procesele importante in dezvoltarea plantei este copilirea. Astazi, iti spunem cum sa copilesti rosiile pentru a avea o recolta sanatoasa si fara pierderi. Fara copilire, risti sa pierzi cel putin 20% din productie!

Ce sunt copilii si cum actioneaza:

- sunt lastari, care se dezvolta la axila frunzelor(unghiul format de tulpina si ramuri).

Rosiile sunt mandria oricarui gradinar experimentat! Si tu poti avea rosii frumoase si sanatoase in gradina! Trebuie sa le ingrijesti bine in toate etapele dezvoltarii lor si foarte important: sa nu le tratezi, pe cat posibil, cu substante chimice!

Astazi, iti prezentam o metoda simpla si eficienta de combatere a ciupercilor de tot felul. Marele avantaj? Nu folosesti substante toxice!

Metoda firul de cupru. Se pune in practica inainte cu putin de transplanatarea rosiilor in locul definitiv( cand planta ajunge la 20-30 cm inaltime). Ai nevoie de:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.