Sofer, trucuri masina

Lista articolelor despre sofer si trucuri masina pe AflaCum.ro

Articole despre sofer si trucuri masina

Citeste cele mai noi articole despre sofer si trucuri masina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sofer si trucuri masina, pe AflaCum.ro!

Masina ta ascunde multe mistere, indiferent daca esti sofer cu experienta sau unul incepator. Practic, multe dintre adevarurile pe care crezi ca le stii despre masina ta nu sunt chiar...adevaruri. Multe actiuni pe care le intreprinzi, crezand ca ai grija de masina ta, sunt de fapt...inutile si/sau costisitoare! Iata o lista importanta cu trucuri care te vor ajuta sa ai grija de masina ta in mod eficient.

Cum sa ai grija de masina ta. Pune in practica aceste trucuri:

1. Nu e obligatoriu sa schimbi bateria. Cand ai probleme cu bateria, primul instinct iti spune sa o schimbi! Nu te grabi. Adesea, cablurile bateriei sunt supuse coroziunii. Un truc simplu impotriva degradarii este curatarea cu ajutorul  clasicului Cola! In mare, trebuie sa deconectezi bateria, sa torni sucul si sa cureti cu ajutorul unei perii de sarma. Mai simplu, insa, ar fi sa reincarci pur si simplu bateria. Daca e chiar necesar sa schimbi acumulatorul, asigura-te ca achizitionezi unul nou!

Exista o multime de trucuri practice pe care le poti folosi pentru a scapa de micile probleme care se ivesc atunci cand te afli la drum cu masina. Tot ce trebuie sa faci este sa fii putin creativ/a! Vei trece cu usurinta peste situatii mai putin confortabile. Iata cateva exemple in acest sens!

Obiecte utile in masina. Te vor ajuta in situatii mai putin confortabile:

Pila de unghii in sezonul rece. Iarna, stergatoarele se umplu de mizerie(acea mazga nesuferita si greu de indepartat). Cum poti curata aceasta murdarie? Simplu. Ridici stergatoarele si dai cu pila de unghii pe suprafata imbacsita!

Nu este dificil sa conduci o masina. Daca vrei sa evoluezi, insa, ca sofer, trebuie sa aplici sistematic anumite tehnici si trucuri de condus. Despre acestea in materialul de mai jos.

Cum sa devii un sofer priceput:

Fa un curs de condus defensiv. Oricine poate urma cursuri suplimentare pentru a-si pune la punct abilitatile. Cursurile de condus defensiv sunt facute nu doar de incepatori, ci si de soferi experimentati . Nu este nimic rusinos in a te perfectiona pentru a te tine cat mai departe de pericolele din trafic.

In sezonul rece, ceata isi face, frecvent, simtita prezenta pe drumurile din Romania. Astfel, vizibilitatea scade, iar riscul de accidente creste. Pentru a evita situatiile periculoase, soferii trebuie sa ia masuri de siguranta.

Iata ce trebuie sa faci atunci cand te afli la volan pe timp de ceata:

1. Solutia cea mai simpla este sa tragi pe dreapta si sa astepti pana cand ceata se ridica.

Daca esti sofer sau te pregatesti sa sustii examenul auto, trebuie sa stii ce reguli ai de respectat in trafic conform noilor modificari aparute in Codul Rutier.

Cele mai importante modificari operate in noul Cod Rutier si publicate in Monitorul Oficial sunt urmatoarele:

Transportarea copiilor in deplina siguranta. Prima regula si poate cea mai importanta se refera la folosirea centurilor de siguranta.  Astfel, incepand cu 28 septembrie 2014, va fi interzis transportul copiilor in varsta de pana la 3 ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sistem de siguranta. De asemenea, soferii care transporta minori in masina trebuie sa se asigure ca pe timpul calatoriei copiii poarta permanent centuri de siguranta sau sunt transportati in scaune speciale prevazute cu sisteme de fixare care asigura confortul si siguranta micutilor pasageri.

Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani.

Iata cateva sfaturi, in acest sens:

Concentrati-va la drum si tineti ambele maini pe volan, in pozitia corecta (ora 12-ora 2). Soferii prudenti nu intreprind alte activitati (din care unele ilegale) in timpul condusului, cum ar fi:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa