Afla ce modificari au aparut in noul Cod Rutier

Afla ce modificari au aparut in noul Cod Rutier

Daca esti sofer sau te pregatesti sa sustii examenul auto, trebuie sa stii ce reguli ai de respectat in trafic conform noilor modificari aparute in Codul Rutier.

Cele mai importante modificari operate in noul Cod Rutier si publicate in Monitorul Oficial sunt urmatoarele:

Transportarea copiilor in deplina siguranta. Prima regula si poate cea mai importanta se refera la folosirea centurilor de siguranta.  Astfel, incepand cu 28 septembrie 2014, va fi interzis transportul copiilor in varsta de pana la 3 ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sistem de siguranta. De asemenea, soferii care transporta minori in masina trebuie sa se asigure ca pe timpul calatoriei copiii poarta permanent centuri de siguranta sau sunt transportati in scaune speciale prevazute cu sisteme de fixare care asigura confortul si siguranta micutilor pasageri.

“Copiii cu varsta de peste 3 ani, avand o inaltime de pana la 150 cm, pot fi transportati in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta doar daca ocupa, pe timpul transportului, orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata”, se arata in OG nr.21/2014.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Noul Cod Rutier a intrat in vigoare. Neatentia, indisciplina si alcoolul sunt pedepsite drastic conform noilor modificari....
Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani. Iata...
Accidentele auto sunt la tot pasul, iar atunci cand copiii traverseaza strada, riscul de a-i rani este...