Sol

Lista articolelor despre sol pe AflaCum.ro

Articole despre sol

Citeste cele mai noi articole despre sol publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sol, pe AflaCum.ro!

Stai intr-o zona cu sol acid, cu un pH de maximum 5,5? In acest caz, probabil stii ca e utila dezinfectarea pamantului cu var. Astfel, mineralele esentiale nu vor mai fi blocate si vor ajuta plantele sa se dezvolte armonios.

Cum sa dezinfectezi solul cu var. Tipuri de var:

- var agricol(carbonatul de calciu);

Aloe vera este o planta suculenta, cu frunze carnoase de culoare verde inchis, care creste in zonele aride de pe glob, putand fi cultivata cu usurinta in giveci si avand o multime de intrebuintari medicinale, dupa cum urmeaza:

1. Cultivarea plantei de aloe vera

Cumparati o planta mica de aloe vera, de la un magazin de specialitate si replantati-o intr-un ghiveci mai mare.

Aplicarea unui strat vegetal protector ajuta la pastrarea umezelii solului, protejeaza radacinile plantelor la temperaturi ridicate si impiedica cresterea buruienilor. Folosit in scop decorativ, stratul vegetal poate adauga culoare si un plus de estetica spatiului dintre plante. Iata cum se aplica un strat vegetal protector:

Alegeti o compozitie adecvata pentru stratul vegetal protector, in functie de scopul, disponibilitatea, permeabilitatea, biodegradibilitatea si aspectul acestuia.

Pregatiti zona pentru aplicare. Curatati buruienile, aplicati ingrasamant pe sol, formati straturile si puneti un strat de ziare sau carton biodegradabil, pe care sa aplicati stratul vegetal protector .

Cultivarea gogosarilor in spatii inchise nu implica atat de multa munca precum cresterea lor in aer liber.

Iata cum se cultiva gogosarii in casa:

1. Plantarea gogosarilor:

Macul este o planta versatila, luand forma mai multor soiuri, de la macul oriental, ce poate ajunge la o inaltime de 122 cm, pana la macul alpin, care atinge numai 25 de cm.

Macul este o planta rezistenta, nepretentioasa in ceea ce priveste tipul de sol in care este cultivat.

Iata cateva sfaturi despre cum se cultiva macul:

Cresterea unui lamai in casa poate fi o experienta minunata, datorita miresmei pe care o emana.

Acest lucru poate parea destul de complicat, insa nu este asa. Tot ce trebuie sa faceti este sa creati suficient spatiu pentru ca radacinile sa se poata extinde si sa va asigurati ca solul in care este plantat si ramurile au destula umezeala si caldura.

Daca ingirjiti in mod corespunzator un lamai, acesta va rodi si va improspata aerul din incapere. Iata cum puteti creste un lamai in casa:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradinaritul poate fi un hobby plin de satisfactii, insa trebuie sa cunoasteti anumite aspecte ale acestuia, pentru...
Nimic nu are gust mai bun decat legumele crescute in gradina. Nimic nu e mai satisfacator decat...
Gradinarii experimentati si amatori sunt uneori impotriva ameliorarii solului pe care il cultiva. Deoarece solurile sunt diferite...