Sosea alunecoasa

Lista articolelor despre sosea alunecoasa pe AflaCum.ro

Articole despre sosea alunecoasa

Citeste cele mai noi articole despre sosea alunecoasa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sosea alunecoasa, pe AflaCum.ro!

Sezonul rece aduce, de la sine, drumuri mai putin prietenoase pentru soferi. Carosabilul poate fi, in orice moment, acoperit de polei, gheata, mazga sau zapada. Viteza neadaptata la un astfel de drum, dar si echiparea deficitara a autoturismului pot produce adevarate drame pe drumurile publice.

Astazi, ne-am propus sa va oferim cateva sfaturi cu privire la conducerea autoturismului in conditii de vreme rea:

1. Evita actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie. Sansele de derapaja cresc, in aceste cazuri.

Printre conditiile meteo nefavorabile pe timp de iarna se numara si poleiul, care poate fi extrem de periculos pentru conducatorii auto, deoarece nu este usor de observat si poate pune in pericol siguranta in trafic. Iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa conduceti pe polei: 

In primul rand trebuie sa stiti ca poleiul este o pojghita de gheata, care se formeaza pe carosabil si pe trotuare, datorita ploii inghetate sau in urma inghetarii zapezii topite si care este greu de observat, deoarece are o suprafata plana si transparenta, care nu prezinta bule sau alte denivelari.

Daca va confruntati cu depuneri de polei pe carosabil, trebuie sa va pastrati calmul si sa nu faceti manevre bruste. Evitati apasarea franei si incercati sa tineti volanul drept. Daca simtiti ca masina aluneca intr-o parte, intoarceti usor volanul in partea respectiva, deoarece daca trageti brusc de volan in partea opusa, riscati sa derapati sau ca masina sa se roteasca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.