Cum sa conduci pe polei

Cum sa conduci pe polei

Printre conditiile meteo nefavorabile pe timp de iarna se numara si poleiul, care poate fi extrem de periculos pentru conducatorii auto, deoarece nu este usor de observat si poate pune in pericol siguranta in trafic. Iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa conduceti pe polei: 

In primul rand trebuie sa stiti ca poleiul este o pojghita de gheata, care se formeaza pe carosabil si pe trotuare, datorita ploii inghetate sau in urma inghetarii zapezii topite si care este greu de observat, deoarece are o suprafata plana si transparenta, care nu prezinta bule sau alte denivelari.

Daca va confruntati cu depuneri de polei pe carosabil, trebuie sa va pastrati calmul si sa nu faceti manevre bruste. Evitati apasarea franei si incercati sa tineti volanul drept. Daca simtiti ca masina aluneca intr-o parte, intoarceti usor volanul in partea respectiva, deoarece daca trageti brusc de volan in partea opusa, riscati sa derapati sau ca masina sa se roteasca.

In caz de polei este indicat sa reduceti viteza, luand piciorul de pe acceleratie si pastrand pozitia volanului. Astfel, veti avea un control mai mare asupra masinii si veti putea preveni accidentele.

De asemenea, treceti intr-o treapta inferioara de viteza, pentru a avea mai mult control asupra masinii pe polei.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai lasat masina in parcare cateva ore, iar cand te-ai intors bara era indoita? E frustrant, stim,...
Ai probleme cu dezaburirea geamurilor de la masina? Probabil, trebuie sa schimbi filtrul de polen, sa cureti...