Spalare par, beneficii

Lista articolelor despre spalare par si beneficii pe AflaCum.ro

Articole despre spalare par si beneficii

Citeste cele mai noi articole despre spalare par si beneficii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre spalare par si beneficii, pe AflaCum.ro!

Otetul de mere nefiltrat constituie un tratament excelent pentru par si scalp, fiind un inlocuitor ideal al tratamentelor costisitoare si de lunga durata.   

Iata care sunt beneficiile spalarii parului cu otet de mere:

- Inlatura celulele de piele moarta si ajuta la cresterea parului

Te speli pe cap in fiecare zi? Ar trebui sa renunti la acest obicei, deoarece pot aparea efecte nedorite pentru par. Igiena in exces este, practic, la fel de periculoasa precum igiena precara. Iata de ce.

Parul nu are propriile vase sangvine, fiind dependent de pielea care il hraneste. Spalat zilnic scalpul ramane fara strat protector, iar parul nu se mai hidrateaza, devenind slab si uscat. Nici macar persoanele cu par gras nu ar trebui sa se spele in mod cotidian, conform medicilor trihologi, deoarece glandele sebacee vor secreta si mai multa grasime!

Cum sa eviti ingrasarea parului?

Parul deteriorat este, in general, un efect al neingrijirii sau al utilizarii defectuoase a foehn-ului. Exista, insa, situatii in care chiar daca il speli la timp si apoi il usuci pe cale naturala, tot nu e suficient pentru a-l mentine frumos si sanatos!

Uscarea parului pe cale naturala e de preferat, insa daca doresti sa arate bine si sa-l poti descurca usor, evita greselile de mai jos:

1. Il tii in prosop. Multe femei prefera sa grabeasca uscarea naturala, tinand parul intr-un prosop. Nu e o solutie potrivita. Daca iti masezi apasat parul cu prosopul, o sa-l incurci rau, iar, apoi, la pieptanare o sa rupi foarte multe fire. Pentru a evita o asemenea situatie nedorita, inlocuieste prosopul cu un tricou. Acesta va absorbi apa mai eficient.

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine o serie de beneficii pentru intregul organism, dupa cum urmeaza:

1. Ajuta in tratarea acneei, datorita continutului de acid salicilic. Zdrobiti o rosie coapta si intindeti pulpa pe zona afectata, lansad-o sa actioneze timp de 10-20 de minute, inainte de a o indeparta cu apa calduta. Repetati acest tratament de 2-3 ori pe zi, pentru rezultate scontate.

2. Micsoreaza porii deschisi, in care se acumuleaza praf si impuritati, ce pot produce cosuri, deoarece actioneaza ca un astringent natural,
1. Puneti o lingura de suc proaspat de rosii intr-un bol.
2. Adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.
3. Clatiti-va fata cu apa si apoi aplicati amestecul de mai sus pe porii deschisi, cu ajutarul unei dischete demachiante.
4. Lasati solutia sa actioneze timp de 15 minute.
5. Clatiti-va fata cu apa rece si uscati-o bine cu un prosop curat.
6. Folositi acest tratament de 2 ori pe saptamana.

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)

Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest...
Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe. Pentru a beneficia de...
Uleiul de cocos este un aliment natural, 100% comestibil cu numeroase beneficii pentru sanatate. Uleiul de cocos...
Terapia cu miere sau apiterapia este folosita din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care le...
Lemongross este o planta folosita frecvent in bucataria asiatica, asemanatoare la gust cu lamaia si apreciata atat...
Cassia este un arbore verde cu frunze vesnic de culoare rosiatica, originar din China, India, Indonezia și...