Statine

Lista articolelor despre statine pe AflaCum.ro

Articole despre statine

Citeste cele mai noi articole despre statine publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre statine, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Sortis 20 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Adjuvant al dietei pentru scaderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL-colesterolului, apolipoproteinei B si trigliceridelor la pacientii cu hipercolesterolemie primara, inclusiv familiala, sau hiperlipidemie mixta atunci cand dieta si alte masuri nemedicamentoase nu au efect satisfacator.

Doze si mod de administrare

Citeste prospectul medicamentului Sortis 20 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Sortis, comprimate filmate, face parte din grupa medicamentelor cunoscute sub denumirea de statine, care actioneaza prin reglarea nivelului de lipide din organism.

Sortis, comprimate filmate, este disponibil in cutii cu 3 bli-stere a cate 10 comprimate filmate.

Citeste prospectul medicamentului  CRESTOR, Comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Crestor face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori de HMG-CoA reductaza (cunoscuti si ca "statine").

Este folosit pentru scaderea concentratiilor crescute de grasimi din sange denumite lipide (in principal colesterol si trigliceride), de obicei atunci cand acest lucru nu s-a putut obtine prin exercitii fizice si regim alimentar. Daca nu sunt tratate, concentratiile crescute de lipide pot forma depozite de lipide pe peretii vaselor de sange din organism, ceea ce, in timp, poate duce la ingustarea acestor vase. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze de boala cardiaca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.