Superstitii

Lista articolelor despre superstitii pe AflaCum.ro

Articole despre superstitii

Citeste cele mai noi articole despre superstitii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre superstitii, pe AflaCum.ro!

Superstitia reprezinta o credinta primitiva (bazata pe ramasite ale animismului si magiei) in spirite bune si rele, in farmece si vraji, in semne prevestitoare, in numere fatidice. In popor, sunt foarte multe superstitii. Am ales o lista pe care o consideram reprezentantiva pentru romani.

Superstitii romanesti legate de zile:

- cum incepe saptamana, asa va continua;

Oamenii au crezut in superstitii, din cele mai vechi timpuri. In zilele noastre, acestea au ramas aproape la fel de puternice si de folosite de multe persoane. Aproape ca nu exista obiect despre care sa nu se spuna ca are influente pozitive sau negative asupra unui om. Astazi, vom discuta despre lumanari si superstitiile legate de acestea. Mai exact, cum si cande trebuie sa folosesti aceste obiecte pentru a obtine ceea ce doresti.

Lumanarea verde – ajutor financiar. Daca vrei sa ai parte de bani, sa castigi cat mai mult, in fiecare miercuri, aprinde o lumanare verde.

Lumanarea galbena. Vrei succes in cariera? Aprinde o astfel de lumanare, in fiecare zi de miercuri.

Crezi in superstitii? Atunci, vei citi cu interes urmatorul articol. Si pasarile pe care le vezi, in anumite momente, in natura, pot prevesti anumite intamplari. Sa vedem despre ce este vorba.

1. Cucul. Daca, prin preajma, ai auzit un cuc cantand, e semn bun. Urmeaza o perioada prospera.

2. Ciocanitoarea. In copacul din gradina ta o ciocanitaore nu se mai lasa plecata? E semn ca in viata ta vor aparea succese. Acelasi succes si daca intalnesti accidental o ciocanitoare. Din pacate, intalnirea cu harnicuta pasare poate insemna si ca in preajma exista oameni care te dusmanesc.

Deochiul reprezinta o putere ce nu poate fi explicata stiintific(magica), atribuita unor oameni, de a imbolnavi persoanele asupra carora isi fixeaza privirea. Aceste puteri cu impact negativ sunt folosite de asa-zisii vampiri energetici sau de diavol, din punctul de vedere al Bisericii. Daca esti sigur ca exista deochi, trebuie sa citesti articolul de mai jos.

Cum percepe Biserica deochiul. Sfantul Vasile cel Mare ar fi spus ca deochiul nu este altceva decat o actiune a diavolului savarsita de oamenii invidiosi. Aceasta actiune poate face rau oricarei persoane ce e lipsita de aparare. Iar oamenii lipsiti de aparare sunt cei care nu se roaga, nu postesc, nu se spovedesc, nu se impartasesc si nu iau parte la viata liturgica. Concluzie: daca doresti sa nu fii expus deochiului, fii credincios si roaga-te. Exista chiar o rugaciune speciala impotriva deochiului.

Cum percep bioenergoterapeutii deochiul. Deochiul ar fi un furt de energie de la persoana care este deochiata. Din pacate, un astfel de fenomen poate fi atat de puternic incat poate sa provoace decesul persoanei aflate sub efectul deochiului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.