Tata

Lista articolelor despre tata pe AflaCum.ro

Articole despre tata

Citeste cele mai noi articole despre tata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tata, pe AflaCum.ro!

La scoala, invatam despre gene si despre modul in care acestea sunt mostenite in mod egal de la parinti(mama si tata). Totusi, un studiu recent demonteaza cumva aceasta teorie. Se pare ca semanam un pic mai mult cu tatal decat cu mama din punct de vedere genetic!

Studiu. De ce semanam din punct de vedere genetic mai mult cu tata decat cu mama. In genere, preluam genele de la parinti in mod egal. Orice om are, de obicei, 22 cromozomi non-sexuali perechi si 2 cromozomi sexuali. Cromozomii perechi se copiaza pur si simplu unul pe altul - unul primit de la tata, celalalt de la mama. Totusi, ultimii 2 cromozomi determina sexul bebelusului, tatal fiind responsabil de transmiterea genei!

Studiu. De ce semanam din punct de vedere genetic mai mult cu tata decat cu mama. Aspectul depinde de genele dominante si cele recesive( mascate la urmasi sau la hibrizi de insusirea dominanta de la celalalt parinte si nu se manifesta in prima generatie de urmasi, insa poate aparea in generatiile urmatoare) ale parintilor nostri. Genele dominante sunt mai puternice, iar cele recesive sunt mai slabe. De exemplu, gena pentru ochi caprui este dominanta, iar cea pentru ochi albastri/verzi este recesiva. Asta inseamna ca, daca mama are ochii caprui iar sotul sau are ochii albastri, cel mai probabil copilul lor va avea ochi caprui, deoarece genele mamei, in acest caz, sunt mai puternice.

Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre cele mai dificile meserii din lume. Astazi, iti prezentam 11 moduri de ASA DA si ASA NU in relatia pe care un parinte o dezvolta cu copiii sai.

1

Parintele obisnuit. Petrece tot timpul alaturi de copil, nelasandu-i niciun moment de intimitate.

Chiar daca mama este adeseori cea care se ingrijeste de copii si de casa in general, in calitate de sot, tata si de stalp al familiei, un barbat are multe de spus.

Iata cum sa va faceti respectat in familie daca sunteti un tata dedicat copiilor:

Abateti-va cateodata, de la reguli, insa nu va faceti un obicei din aceasta. Regulile sunt necesare, pentru a pune bazele unei bune educatii a unui copil.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.