Urina

Lista articolelor despre urina pe AflaCum.ro

Articole despre urina

Citeste cele mai noi articole despre urina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre urina, pe AflaCum.ro!

Ingrasamantul ajuta plantele sa devina mai puternice, mai mari si mai sanatoase. Exista multe modalitati de a crea propriul ingrasamant pentru plante, de la retete universale pana la produse de uz casnic simple, care pot creste in mod natural nivelul de nutrienti din sol.

Astazi, ne vom opri asupra unui fertilizator ce poate parea cel putin ciudat, dar care este eficient. Ne referim la ingrasamantul pe baza de urina umana! Nu este o gluma proasta! Explicatia e simpla: urina umana e bogata in azot, un nutrient atat de necesar pentru plante.

Cum sa folosesti urina umana ca fertilizator:

O persoana sanatoasa poate urina de 4-10 ori pe zi, desi aceasta nevoie fiziologica depinde de multi factori. Pentru majoritatea dintre noi, urina nu este decat un deseu corporal, un lichid plin de toxine. In schimb, pentru stramosii nostri, era o substanta aurie care nu trebuia risipita! De la romani la greci, pana la chinezi si indieni, stramosii nostri au gasit multe utilizari inovatoare pentru urina.

Utilizari stravechi ale urinei:

1. Romanii foloseau urina veche pentru albirea dintilor. Respiratia diminetii nu e frumos mirositoare. Romanii au dus-o, insa, la un alt nivel, curatandu-si dantura cu urina. Poate ti se pare o tampenie, insa exista o explicatie cu iz stiintific. Urina contine uree. In urina veche(statuta), ureea se transforma in amoniac. Iar acesta din urma este un agent excelent de curatare. Poate dizolva petele si albi dintii.

Acidul uric este un compus heterociclic de carbon, azot, oxigen si hidrogen cu formula C₅H₄N₄O₃. Acidul uric apare de pe urma descompunerii metabolice a nucleotidelor purinice(purine) si este o componenta normala a urinei.

Acidul uric este dizolvat, in mod normal, de organism. Apoi, acesta ajunge in rinichi, fiind eliminat, intr-un final, prin urina. Unele persoane, din pacate, nu elimina suficient acid uric, deoarece organismele lor produc in exces acest compus.

Ce alimente sa consumi pentru scaderea nivelului de acid uric:

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. Astazi, iti spunem cum se recolteaza in mod corect probele de urina. Asta pentru ca eficienta rezultatelor sa fie sporita.

Cand se recolteaza probele de urina:

- la prima urina, jetul de mijloc. In caz ca nu este posibil , trebuie ca de la ultima mictiune pana la prelevarea probei sa fi trecut o perioada de 4 ore. Perioada in care nu se mictioneaza este denumita staza urinara;

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. Astazi, vom vorbi despre urocultura, o analiza microbiologica de laborator, care poate dezvalui diverse infectii ale tractului urinar!

Ce este urocultura. I se mai spune curltura microbiana din urina si are rolul de a identifica posibile infectii ale tractului urinar (ITU), precum cistita (inflamatia vezicii urinare din cauza bacteriilor patrunse prin uretra), nefrita (inflamatia tesutului renal) si pielonefrita (infectia localizata la nivelul cailor urinare superioare).

Cauzele infectiilor de tract urinar. Diverse microorganisme sunt responsabile pentru acest tip de infectii. Ele impiedica functionarea la parametri normali a uretrei si a vezicii urinare (infectiile joase), respectiv a rinichilor si a uretrei (infectiile inalte).

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. O analiza simpla si eficienta este sumarul de urina.

Ce este sumarul de urina. Este vorba despre o analiza vizuala, cu substante chimice(dispstick) si microscopica a urinei.

Cum ne ajuta sumarul de urina:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mirosul de urina este unul dintre cei mai mari dusmani ai baii tale. Indiferent cat ai fi...