Vanata amara

Lista articolelor despre vanata amara pe AflaCum.ro

Articole despre vanata amara

Citeste cele mai noi articole despre vanata amara publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vanata amara, pe AflaCum.ro!

Vanata (patlageaua vanata sau Solanum melongena) este o leguminoasa din specia Solanum, originara din India de sud si Sri Lanka. Fructul ei alb sau violet se consuma din vechi timpuri. Mâncarea de vinete sau salata de vinete sunt retetele preferate de romani, indiferent de anotimp. Ti s a intamplat, uneori, sa simti un gust amar in mancarea pe baza de vinete? Probabil ca da... Nu e o situatie deloc placuta, mai ales daca ai musafiri...

De ce se amarasc vinetele?

Varsta. Vinetele devin amare din cauza excesului de alcaloizi. Acesti compusi ce constau, in principal, din atomi de azot produc reactii toxice atunci cand se regasesc in cantitati mari in vinete. Se intampla cand vanata imbatraneste peste masura. Totusi, in cantitati mici, alcaloizii au proprietati anticancerigene. Asadar, cand alcanoizii se inmultesc peste masura, vanata se amaraste! Mai mult, vinetele in aceasta stare  sunt periculoase pentru persoanele care sufera de: guta, osteoporoza sau artrita!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.