Viermi intestinali

Lista articolelor despre viermi intestinali pe AflaCum.ro

Articole despre viermi intestinali

Citeste cele mai noi articole despre viermi intestinali publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre viermi intestinali, pe AflaCum.ro!

Ai un caine si/sau o pisica? Daca da, inseamna ca iubesti animalele si faci totul pentru a le crea spatiul ideal in interiorul caminului tau. Asta inseamna inclusiv o buna igiena, un moment mai putin placut pentru tine, dar atat de necesar pentru mentinerea curateniei in casa. Mare atentie, insa, cand aduni fecalele animalului tau! Ai putea sa te imbolnavesti!

Iata care sunt bolile pe care le poti lua din fecalele animalelor:

1. Viermii intestinali. Cainii si pisicile fac viermisori cu ar fi Dipylidium caninum. Acesta este cauzat de ingerarea puricilor care poarta larvele de viermi si poate avea loc atunci cand animalul se spala. Acest vierme poate fi transmis la om, chiar daca riscul este minor. De asemenea, alti paraziti de tip vierme pot aparea in fecalele animalelor, iar omul ii poate lua prin contactul cu fecalele infectate sau cu solul si nisipul care trebuie curatat.

Ca si restul animalelor de companie, pisicile se pot confrunta cu problema viermilor intestinali.

Iata cum puteti verifica daca pisica voastra are asa ceva:

1. Urmariti daca exista schimbari la nivelul blanii. Aceasta ar trebui sa fie stralucitoare, insa daca pisica are viermi, blana isi poate pierde luciul.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.