Vikingi mituri false, vikingi mituri

Lista articolelor despre vikingi mituri false si vikingi mituri pe AflaCum.ro

Articole despre vikingi mituri false si vikingi mituri

Citeste cele mai noi articole despre vikingi mituri false si vikingi mituri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vikingi mituri false si vikingi mituri, pe AflaCum.ro!

Personajele principale din filme raman in mintile noastre pentru multa vreme. Se intampla mai ales in cazul filmelor istorice, cele care ar trebui sa prezinte realitati de demult. De exemplu, cinematografia este cea care ne-a facut sa credem ca vikingii erau niste razboinici fara mila, deloc prieteni cu igiena, care si impleteau parul. Realitatea  pare sa fi fost cu totul alta…

Mituri false despre vikingi:

Purtau coifuri si casti cu coarne. Prima imagine a vikingilor purtand casti incornorate a aparut in populara saga islandeza despre Frithiof, in 1825. De fapt, razboinicii scandinavi purtau destul de rar coifuri si casti. In mod normal, umblau cu capetele descoperite, iar coifurile pe care le purtau erau simple(metalice sau din piele), nicidecum cu coarne! In schimb, foloseau coarnele animalelor pentru a bea apa si pentru a anunta adunarea(suflau in corn)

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.