Cum se face o fantana de gradina?

Cum se face o fantana de gradina?

Daca considerati ca ceva lipseste din gradina dumneavoastra, pentru a fi cu adevarat perfecta, aveti nevoie de o fantana.

Puteti sa o construiti singuri, foarte usor, deoarece puteti gasi elementele necesare in magazinele de specialiate.

Tipuri de fantani de gradina

O astfel de fantana poate fi foarte simpla sau foarte complicata. Puteti crea o cascada sau puteti folosi fantani decorative de cupru.

Fantanile plate sunt adorate de copii, mai ales in timpul verii. Daca aveti spatiu suficient, puteti crea un helesteu sau o fantana-piscina intr-un colt al gradinii dumneavoastra.

Puteti opta chiar si pentru fantani decorative, pe care sa le plasati in curte sau in mijlocul gradinii.

Exista o multime de tipuri si modele de fantani de gradina.

Materiale de baza pentru fantanile de gradina sunt:

 

1

Pompa de apa

2

Bazin de plastic sau rezervor de apa

3

Cablu electric

4

Nisip

5

Tuburi de cauciuc

6

Silicon pentru izolatie

7

Tasnitoare decorativa

Puteti adauga alte elemente cum ar fi: roti de bambus, tasnitoare, pietre etc. Mai mult, puteti inlocui bazinul de plastic cu unul de ciment. Inaltimea la care va tasni apa, depinde de tipul de pompa sau tasnitoare pe care le folositi.

Etapele construirii  unei fantani de gradina

- Alegeti si pregatiti amplasamentul. Acesta poate depinde de spatiul de care dispuneti si de modelul fantanii. Asigurati-va ca aveti o sursa electrica in apropiere. Nivelati terenul pe care veti amplasa fantana si eliminati pietrele si plantele.

- Instalati bazinul de plastic sau rezervorul in pamant, sapand o groapa de marimea bazinului. Puneti un strat de nisip la baza. Introduceti bazinul si umpleti eventualele goluri, cu nisip.

- Introduceti pompa in bazin si daca este necesar faceti o gaura in acesta, pentru a introduce cablul electric. Izolati gaura din jurul cablului cu silicon.

- In functie de design, introduceti elementele componente ale fantanii sau instalati ornamentul sau statuia din care va tasni apa. Faceti gauri pentru a introduce tuburile de cauciuc, care duc la tasnitoare. Izolati gaurile din jurul acestora. Puteti instala o plasa pe bazin, pentru a impiedica depunerilde de moloz. De asemenea, daca elementele decorative sunt grele, ar trebui sa instalati un sistem de suport, pentru a evita caderea acestora in bazin.

- Dupa ce siliconul de izolatie s-a uscat, umpleti rezervorul cu apa.

- Bagati in priza cablul electric, pentru a porni pompa. Ajustati elementele, pentru a fi multumiti de felul cum tasneste apa.

Orice gradina poate beneficia de pe urma unei fantani, fie aceasta cat de simpla. Acest element decorativ, poate conferi unei gradini un sentiment de pace. Sunetul unei cascade va poate incanta atat auzul, cat si mintea.

Instalarea unei fantani este foarte simpla si va puteti ajuta de kiturile existente pe piata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradinile Zen sau karesansui isi au originile in Japonia, la inceputul anilor 1300. Muso Soseki, un preot...
O gradina de legume, flori sau ierburi aromatice va poate aduce multe satisactii, constituind un adevarat sanctuar...
Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota...