Cum se ingrijeste liliacul de gradina

Cum se ingrijeste liliacul de gradina

Mirosul de liliac este placut si discret, fiind folosit de catre companiile de cosmetice pentru a produce parfumuri, geluri de dus, creme, etc.

Liliacul creste sub forma de arbust sau de copac, in functie de specie si nu este greu de ingrijit, atata timp cat este udat corespunzator si are parte din plin de lumina soarelui.

Iata cum se ingrijeste liliacul de gradina, incepand cu plantarea liliacului si continuand cu ingrijirea, taierea si uscarea plantei.

1

Plantarea liliacului:

Alegeti puieti de liliac, dintr-o pepiniera, fiind atenti la culoare si la specie, deoarece in functie de aceasta planta poate creste mai mult sau mai putin.

Alegeti un loc unde sa plantati puietii de liliac. Acestia au nevoie de lumina si caldura solara timp de cel putin 6 ore pe zi si trebuie plantati intr-ul loc aerisit. Plantele de liliac care cresc private de lumina, caldura si de aer se pot imbolnavi. De asemenea liliacul mai are nevoie de pamant afanat, care sa nu retina apa.

Pregatiti puietii de liliac pentru plantare. Inmuiati radacinile in apa calduta timp de 10-15 minute si apoi rasfirati-le cu ajutorul degetelor.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Legume proaspete si gustoase, iarna, din productie proprie? E posibil, daca te hotarasti sa construiesti o sera....
In gradina ta superba locuiesc o multime de vietati minunate, care pun osul la sanatatea ecosistemului. Printre...