Cum actioneaza floarea de liliac asupra organismului

Cum actioneaza floarea de liliac asupra organismului

Liliacul este foarte iubit pentru florile sale minunate si parfumate. Putini stiu, insa, ca aceste superbe flori sunt eficiente si in tratarea diverselor afectiuni.

Diabet. In fitoterapie se recomanda infuzia din muguri de liliac. Pune o lingura de muguri de liliac intr-un litru de apa clocotita. Ia o lingura de trei ori pe zi.

Glaucom. Prepara o infuzie din liliac alb: o lingura cu flori la o cana cu apa (250 ml). Aplica pe ochi comprese cate 15 minute.

Balonare. Infuziile preparate din florile uscate de liliac atenueaza disconfortul hepatic, balonarile si starile de voma. De asemenea, stimuleaza productia de bila. Infuzeaza. timp de zece minute. intr-o cana cu apa fierbinte o lingurita cu flori uscate de liliac. Bea o cana cu ceai atunci cand simti un disconfort hepatic.

Reumatism. Pune la macerat 40 de grame de flori de liliac intr-un litru de ulei, pentru doua saptamani, intr-un loc intunecos si cald. Unge zonele dureroase cu acest amestec de cateva ori pe zi, masand usor. Pentru tratarea durerilor lombare, fierbe o lingura mare cu flori de liliac intr-o cana cu apa, acopera timp de o ora si apoi strecoara. Bea cate o lingura de patru ori pe zi.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mirosul de liliac este placut si discret, fiind folosit de catre companiile de cosmetice pentru a produce...
Sanatatea este esentiala in societatea omului modern. O viata cat mai echilibrata reprezinta cheia unei vieti armonioase,...
Probabil ai aflat ca apa consumata pe stomacul gol, imediat dupa trezire, face minuni in organismul tau....